Tanköteles vagyok és betöltöttem a 18, és azt megtudom csinálni h bemegyek az önkormányzathoz és a saját számlámra küldöm el a családi pótlékot szülői-i beleegyezés nélkül? és ennek lehet valami hátránya?
Figyelt kérdés
2010. dec. 18. 20:24
11/13 anonim válasza:
Az önkormányzatnak semmi köze ahhoz, hogy kinek folyósítják a családi pótlékot.
A folyósító szervnél kérelmezheted, hogy a te nevedre utalják.
Itt találsz infókat: [link]
12/13 anonim válasza:
Amennyire én tudom, tankötelesként csak akkor igényelheted a saját nevedre, ha külön élsz a szüleidtől. Amíg velük, addig nem, a lakásért gondolom tényleg nem fizetsz meg a kaját is adják esetleg. Ezt távolról nem furja ki az összeg. És valóban nem tudom a helyzetet, viszont amíg otthon éltem, én se kaptam semmire egy fillért se. Még élek.
13/13 anonim válasza:
Már bocsánat, de a családi pótlék a gyerek után jár, tehát a gyereket illeti. Ha ő költi el, ha a szülő. És igen azt hiszem kérheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!