Közmunkaprogramról mit tudtok, köteles vagyok-e bemenni közmunkára az önkormányzathoz?
Nap-nap.
Ők csak azt nem tudják, hogy a 4 órás munkaidő is 1 napnak számít-e.
Ha 8 órában dolgoztál is, akkor is csak 23 napnak számít.
De miért, te csak 30 napot akarsz dolgozni?
Utána miből élsz?
A 17ezres bérpótlóból (mert jövőre remélhetőleg megszavazzák ezt az összeget)?
A kérdésre válaszolva: 30 nap kell, de 8 órában. Tehát "normál" 4 órás munka esetén 60 nap. Egy kivétel van: az önkéntes munka. Ott 4 óra = 1 nap.
Legalábbis nálunk, de lehet, önkormányzat válogatja.
1. vagyok
Nekem sincs munkám,a bérpótlót kapom, de épp szociális gondozónak tanulok, ott beszéltük ezt a tanárunkkal aki képben van a jogi ügyekben.
És igazat adok neki, mert ha belegondolsz, 4 órás közmunkára annyit kap az ember, mint a bérpótló (ill. már más a neve ).
8 órás minimálbér sem sokkal több, max. a duplája.
Ha lecsökkentik a támogatást, egyrészt csökkenhet az államadósság, másrészről az emberek jobban motiválva lesznek arra, hogy elmenjenek dolgozni.
Ez a mostani 28500Ft túl sok azért, hogy az ember otthon üljön.
Persze a másik oldala a dolognak az, hogy több munkahelyet kellene teremteni, mert hiába van meg a szándék sok emberben, ha nem veszik fel sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!