Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Apró 1-2 mm-es kis kukacok az...

Apró 1-2 mm-es kis kukacok az ágyban mik lehetnek?

Figyelt kérdés

Vettünk egy gyerekheverőt, újat, bútorboltból, de használaton kívül van.

Az ágyneműtartójában nem használt könyvek, ruhák vannak. Mikor kipakoltam, láttam, hogy 1-2 mm apró kis kukacszerű valamik vannak benne. Először egy éve vettem észre, de most ismét van.

Nem lesz belőle semmi, nem lesz bogár, lepke, semmivel nem találkozom, aminek ez a lárvája lehetne, és nem terjed sehová, csak itt az ágyban van, a belsejében.

Mi lehet ez?

2010. nov. 29. 12:19
 1/9 anonim válasza:
dobd ki, égesd el és ásd el a kertben :)
2010. nov. 29. 12:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Azok a kis kukacok bizony nem ok nélkül vannak ott.Valószínű,hogy beköpte a légy,vagy valami más rovar..Azért mert te később nem látod a rovarokat azok még ott vannak..Én simán azt tenném amit előttem írtak.Kidobnám,elégetném..Avval a tudattal,hogy tele volt kukacokkal még ráülni sem ülnék rá,nemhogy belefeküdjek...
2010. nov. 29. 12:50
 3/9 anonim ***** válasza:
azért elégetni nem kell, elég kidobni! aztán jöhet a jó alapos fertőtlenítés!!!!
2010. nov. 29. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Azok a kis mászó hosszúkás rovarok nagy valószínűleg a könyvek miatt vannak ott van ilyen rovar ami a papírral él. Én is látok évtizedek óta ilyeneket csak a papírnál vannak, csak ott vannak ahol papír van.
2010. nov. 29. 13:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Én könyvkötő vagyok.A munkám során rengeteg könyvek találkozom nap mint nap.Vannak köztük nagyon régi könyvek is..A birtokomban is rengeteg könyv van,kezdve a régi újságoktól egészen a mai kiadásig..De még egyetlen egy könyvben sem láttam kukacokat! Pedig dolgoztunk már olyan könyvel is ami igazi dohos,és nagyon rossz állapotú volt..

Ha a könyvben kukacok vannak az csak azért van,mert maga a papír jó szigetelő anyag egy rovarnak..Én is azt mondom,hogy legyek vagy más rovarok oda teszik le a petéiket valamire ,és a könyv lapjai adják a kukacoknak a "meleget" ,és ha a könyv lapjai nyirkosak,vizesek akkor a tápanyagot..De egyik könyv sem termel magától kukacokat...

2010. nov. 29. 15:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Kukacot még én se láttam könyvben, de icipici pókszerű valamiket a régi könyvekben rendszeresen... :O

Amúgy fogalmam sincs, enyém is tele van mindennel, de csak pókok másznak bele néha :S De én is inkább kidobnám, mert lehet a kárpitba, matracba is beleeszik magukat. :S

2010. nov. 29. 18:25
 7/9 anonim válasza:
én is a gyerekágyban találkoztam vele. 4 honappal ezelott vettünk egy kokuszmatrac ( uj) heverőt a babának , majd tegnap kb 3-4 mm-es kukackát láttam nyuzsögni benne. elkezdtem takaritani(amugy a gyereknél hetente többször takaritok) és találtam a padlón is egyet. barna szinü, eleje és vége fekete. neked is ilyen?
2011. márc. 22. 16:36
 8/9 Ukon Ilma válasza:
Kiderült, hogy mi ez?
2019. jan. 8. 11:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem derült ki. De nem az ágy volt a probléma. Panel tizediken lakom, s csak egy olyan szoba volt, ahol ez fellépett. A fal és padló találkozásánál volt egy kis rés, pontosabban gombostűfejnyi lyukak és onnan jöttek elő a padlószőnyeg alatt voltak. Mivel efölött volt az ágy a ruhákkal, így oda bekerültek. Azóta már le lett hajópadlózva a szoba s előtte aljzatkiegyenlítő meg nem tudom mi eltüntette a réseket így megszűnt a probléma. De továbbra sem tudom mi lehetett, és azt továbbra is állítom, hogy nem lett belőle sosem semmi más, szóval nem valaminek a korai stádiumú fejlettségi foka lárvája vagy hasonló volt.
2019. jan. 15. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!