Van olyan szabály, hogy a telken a kerítéstől csak 6 méternél távolabb lehet épület? Hol van ez leírva?
Mikor anyuék régen (nagyon régen) építkeztek, akkor volt valami ilyesmi szabály. A lényege az volt, hogy mivel x méterre lett volna csak az épület a szomszéd kerítésétől, engedélyt kellett tőle kérni, hogy építhetjük ilyen közelre is a házat. A szomszéd nem egyezett bele... nem igazán értem, hogy miért, csak kb fél méterrel lettünk volna közelebb, mint ahogy végülis épült a ház.
De mondom, ez már régen, még a 80as években volt.
Sajnos most az önkormnányzat le akarja bontatni a garázst... gondoltuk, hogy megdumcsizzuk a szomszéddal, de a szomszéd szava nem írja felül a szabályokat (törvényt) :(
Csak kíváncsi voltam, hogy járt-e így valaki mostanában és ha igen, talált-e kiskaput... :)
Igen, van szabály, de ha a szomszéd ad róla írást, hogy beleegyezik, akkor szabad. Csak engedély nélkül nem, de ha ismeritek, akkor hajrá :)
Viszont a szabályt pontosan nem tudom, csak azt, hogy nagyanyámék szomszédja jött három éve papírral, hogy szeretne közel építkezni, és legyenek szívesek, írják alá.
"Egyébként tűzvédelmi szempontból nem lehet két épület közelebb egymáshoz, mint 6 méter!"
Nálunk 10m szélesek a telkek és 10x10 m-es éppületek vannak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!