Van szabály arra hogy két ház között, melyet kerítés választ el, a kerítéshez hány méterre lehet fát-növényeket ültetni?
"De ők a kerítésünkhöz pár centire ültettek fákat amik megnőttek akkorára, hogy átlóg a mi udvarunkra ás áthullajtja a leveleit stb"
TE magad adtad meg a választ. Már megnőttek a fák, így már nem lényeg, hogy hány centire vannak a kerítéstől.
Miért most tiltakozol? Az ültetés pillanatában kellett volna. Ja, most lettetek haragban és ez vmi bosszúféle. Nem jó ezzel játszani.
Hiába szólsz az önkormányzatnál, pont hasonló pert már meg is nyert valaki, és BK született róla, ami szerint ilyen esetben nem kérheti a szomszéd a fa kivágását (ami logikusan nem is az övé), nem rendelkezhet róla.
Ha a ti oldaladon átnyúló ágakat végig levágnád, mert erre is volt példa és kidőlne a szomszédra a fa, akkor komoly büntetőjogi következményekkel kellene számolnod.
Tudod, hogy az önkormányzati bejelentgetéssel egypen pert is indítasz? Sokan nem tudják, hogy el lehet jutni bíróságig, ha pervesztes lesz az önkormányzat, tőled kéri a perköltséget.
Ennyit a szomszédi perpatvarokról.
Azért ki ne találjuk már, hogy az átlógó ágakat nincs jogom levágni...
Ami az én telkemen van az az enyém.
Létra, és kopaszd meg a telekhatáron. Nekünk eperfa lógott át a szomszédból, összegfogott mndent,simán megkurtítottam a felekhatáron. gázolajjal bekentem a csonkot, hogy ne is hajtson ki.
Amúgy, ha sunyi megoldást akarsz pár hétig locsolgatod sós vzzel akkor kipusztul.
Annak üzenném, aki szernt akkor kellett volna szólni mikor elültették, hogy sületlenségeket beszél, addg nem tartozik rám, hogy mit csnál a szomszéd ameddig nincs rám hatással.
Azt ültet a telkén amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!