1-2 napon belül albérletbe költözöm, kérdeztem a tulajtól, hogy mennyire lenne gond, ha barátnőm ott aludna néha, heti 2-3 alkalommal. Azt mondta nem lehet, mert a szállást csak 1 személyre fizetem, és ő nem oda tartozik, de heti 1 alkalom nem akadály. Fizessek neki, ha barátnőm ott akar tölteni velem plusz 1-2 éjszakát? nem haragszom a tulajra, megértem amit mond, csak szerintem 2-3 nap nem eget rengető
2010. nov. 16. 19:06
1/8 anonim válasza:
a tulaj is ott lakik? mert ha nem akkor kit érdekel, úgysem tudja meg, nem kell az ilyet elmondani. de egyébként szerintem ahhoz semmi köze ha vendéget fogadsz és ott alszik egy két napot.
2010. nov. 16. 19:12
2/8 anonim válasza:
Azért gondolj bele, heti 3-szor ott alszik, az havonta kb. 12 nap, vagyis az 1/3 része a hónapnak, tehát teljesen jogos, hogy pluszban ki akarja fizettetni a tulaj. De ennek ellenére ha a szomszédok nem nyomnak fel, sose fogja megtudni, hogy mikor alszik ott és mikor nem.
2010. nov. 16. 19:28
3/8 A kérdező kommentje:
ott lakik, mármint külön bejáratú a az én albérletem, szóval akkor jogos. Korrekt lenne egy 6000Ft értékű melegétkezési utalványt felajánlani cserébe? mert azt kapok munkahelyen, viszont kp-t nem nagyon tudok többet fizetni, egyébként aranyos kedves nő akinél lakni fogok, egy helyen dolgozunk, csak arra vagyok kíváncsi mi lenne a reális azért a heti plusz egy napért cserébe
2010. nov. 16. 19:45
4/8 anonim válasza:
Szerintem kérdezd meg, hogy miért nem tartja elfogadhatónak: a viz/villany/gáz miatt, vagy valami egyéb okból.
Ha a fogyasztással van baja, akkor kérdezz rá, hogy ha heti két-háromszor ott lenne, mennyi lenne szerinte jogos plusszban fizetni. (Amit irányárként ki tudsz számitani, hogy a havi dijadat elosztod 30-cal, és ezt veszed napi lakbérnek - az alkalmi ott-alvásokat valamivel kevesebbre (minusz 10-15%) számolnám)
2010. nov. 16. 19:49
5/8 anonim válasza:
Ha kedves meg jófej, akkor megkérdezheted, hogy a kajautalvány jó-e. Szerintem nem lesz ellene kifogása.
2010. nov. 16. 19:55
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, ha van esetleg még valami szívesen meghallgatom
2010. nov. 16. 20:04
7/8 anonim válasza:
Ez csak nálunk szokatlan,de a nyugati országokban ternmészetes. Ott meghatározzák,hogy egy lakásban max.hány személy lakhat,illetve ott sem lehet tartósan vendégeket fogadni.
A lakók használják a lakás berendezéseit,a szőnyegtől kezdve pl. a vízcsapokig. Ha többen használják,akkor hamarabb eltomlik. A pótlás pedig általában a tulaj dolga.
Ezért jogos a kérése a hölgynek.
2010. nov. 16. 21:30
8/8 A kérdező kommentje:
azt hiszem igazatok van, a kérése jogos, holnap beszélek is vele anyagiak végett
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!