Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért van füst a kandallótól?...

Miért van füst a kandallótól? (kandallósok)

Figyelt kérdés
Egy pici házunk van, nemrég beraktunk egy kandallót, jól kiégettük tehát nem erre a füstre gondolok. Akár hányszor kinyissuk az ajtót, hogy rakjunk rá fát mindig füst lesz, ami elég zavaró pláne hogy a szobában van a gépezet, mert máshol nem férne el:) Ez mindenkinél így van vagy esetleg a kéménnyel van valami gond? Illetve az is egy kis gond, hogy a szobában ha estére nagyon megrakjuk(hogy meleg legyen sokáig) majd meg sülünk, erre van valami megoldás? 30nm-ről van szó:) A segítséget köszönöm:)
2010. nov. 15. 10:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy meg kellene nézetni azt a kéményt, a meleg miatt meg ki kell nyitni az ablakot, aztán mikor elviselhető a hőmérséklet akkor be kell zárni.
2010. nov. 15. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekünk is mindig füst van,ha kinyitjuk ,és rakunk még a tűzre,ezt szerintem nem lehet elkerülni. A megsülésről annyit,hogy én nem szeretem azt az oltári meleget,de a párom igen. Amikor a hőmérő már 28 fokot mutat,én már majdnem,hogy meztelenül járkálok a házban,ő meg pulcsiban. :) De,én ezt a nagy meleget úgy szoktam elkerülni,hogy először jól megpakolom,és ha van már bent 23 fok,akkor már mindig csak éppen annyit rakok a tűzre,hogy ki ne aludjon,és így nincs bent nyár,de azért azt a kellemes 22-23 fokot,viszont tartja.
2010. nov. 15. 10:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Az okés, hogy kinyitom az ablakot:) Ha nappal van akkor mi sem pakoljuk agyon, de éjszakára mindig jól megrakjuk, hogy ne legyen hűvös hajnalban és az a vége hogy pokol van a szobába:) A fűst igazából az ajtón keresztül távozik mikor kinyissuk de engem nagyon zavar, éshát a ruha nem fogja átvenni ezt a füstszagot? Még az lenne a kérésem, hogy ha a fa hamar elég(kemény fa+brikett) annak mi az oka? Lehet az alacsony kémény? Az az igazság, hogy kéne még ráhúzni pár sort...
2010. nov. 15. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az bizony könnyen lehet, hogy alacsony a kémény. Ha nem elég magas, akkor nincs elég huzatja és nyitott kandallóajtónál, pláne, ha még nem forrósodott át a kandalló, bizony dől a füst. (A huzatot ugyanis a hőmérséklet különbség és a kémény magasság határozza meg).

Van szén-monoxid jelzőtök a házban? Ha nincs akkor javaslom, hogy vegyetek egyet.

2010. nov. 15. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért jön be a füst, mert még füstöl a fa bent. Ha már csak parázs van (nem lánggal ég), akkor már nem füstöl. Olyankor nyisd csak ki, és akkor tegyél rá új adagot! Így nem lesz füst.

Nem tudom, mennyire szabályozható a levegőellátása a tűztérnek, de este, amikor jól megrakod, várd meg, amíg ég mindenhol a frissen berakott fa (kis réteg fehér hamu már legyen rajta), és akkor zárd el kicsit a levegőjét.

Ebben az is segít, ha nem apróra hasogatott fát, hanem nagyobb darabokat teszel be. Így este tovább fog égni, és nem lesz olyan meleg.

2010. nov. 15. 13:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát akkor rakunk még a kéményre! Azt nekem is tanácsolták, hogy mikor leégett csak akkor rakjak rá fát. A kandallót lehet szabályozni, de én mikor már teljesen ég a tűz és nagy fák vannak rajta teljesen behúzom. Az utasításban legalábbis ezt írták mert így ég lassan a fa... Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 15. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!