Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért fekszem ki a matracot?...

Miért fekszem ki a matracot? Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Nem régen vettünk új ágyat, másfél éve használjuk, és a helyemen már egy teknő alakult ki. Sokszor olvasom, hogy nők panaszkodnak, hogy a túlsúlyos férj kifekszi a matracot, de egy éppen hogy 60 kilós nő vagyok, a párom nehezebb nálam, és az ő része teljesen sima, normális.
jan. 20. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Elöször is nem mindegy, milyen a matrac, van, amit max. 50 kg-ra méreteznek.

Másrészt ha a férj sokszor odabújik hozzád a te feledre, akkor már kettötök súlya számít.

Harmadszor nem mindegy a matrac tipusa sem.

jan. 20. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Ezek az új matracok sajnos mind ilyenek, ennyit bírnak. Enyém igaz megvan már 3éve, néhány havonta át szoktam fordítani, de rövidesen cserélendő. A régi epeda jó volt vagy 25évig, olyat már nem gyártanak mert az nem üzlet hogy kétévente nem veszel újat... Van olyan matrac amit gyárilag még ki is könnyítenek bizonyos helyeken, hogy minnél előbb süppedjen be, menjen tönkre, aztán azt hazudják hogy így ergonómikus.
jan. 20. 14:48
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Gyenge minőségű matracot vettél sajnos. Sokszor nem közlik a fontos paramétereket.
jan. 20. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor hol/milyen matracot vegyen ha nem tudni melyik a jó minőség? Nem tudom amúgy, miért lett a 2-es válasz lepontozva, amikor a felvázolt tendencia még általánosítható is, számtalan más termékre. Volt hogy direkt nem a legolcsóbbat vettem -gondolva hogy akkor a minőség jobb- de nem! Egy hónap után a tönkremenetelre mi a forgalmazó/gyártó válasza?

"Mechanikai sérülésekre nem érvényes a garancia"

Akkor mégis mire érvényes? Nem a szegény vásárló hibája hogy rendeltetésszerű használat mellett kettétörik a termék 1 hónap múlva. Hanem a silány anyagminőségé! Mindegy hogy matrac, vagy elektromos konyhai kisgép! Olcsón gyártani, drágán eladni max profittal, ez a cél már régóta. És mennyi ilyen szélhámos csaló banda van! Még az sem tántorítja el ezeket ha életveszélyes terméket gyártanak.

jan. 20. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Vannak nagyon jó matracok, az epeda rugósat régen nem gyártják, mert nem formakövető.

Tudni melyik milyen minőség, ezért vannak a paraméterek a marketing duma mellett. És ezeknek kell utánanézni. Az ár nem mindig mérvadó, sokminden másnál sem

jan. 20. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Az epeda rugósat is meg lehet csinálni formakövetőre.

Inkább azért nem gyártják, mert a rugó drága, jó minőségű rugóacélból készül, és még tartós is. Ez ugye épp ellensége a mai üzletpolitikának és marketingnek, mert ha drága akkor nem lesz rajta nagy profit, ha tartós akkor meg nem jön vissza pár év múlva a kuncsaft új matracért és így sérül a profitmaximalizálás elve...

Egy kaptafára megy szinte minden: olcsó, hitvány anyagokból összeeszkábált valamit jó drágán eladni, és menjen tönkre minnél hamarabb hogy többször lehessen eladni. Sajnos ez a szemléletmód vált szinte egyeduralkodóvá.

jan. 20. 23:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet! Pont ezért nincsen.

Ezenkívül van rugós matrac, ami formakövető.

jan. 21. 04:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Forgatni is kell és és én nem csak másik oldalra fordítom hanem a fejrészt is.
jan. 21. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a 8. írja, én is úgy csinálom. Mi olyan matracot vettünk, ami stimmelt a súlyunkhoz és nem puha, hanem annál azért keményebb. Már évek óta meg van és semmi baja nincs.
jan. 21. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!