Milyen bojlert vennél a garázsba ebben az esetben?
Szeretnék otthon autót mosni illetve a térkövet. Magasnyomásúm már van egy fasza, de a garázsban lévő csapból csak hideg víz jön.
Telepíteni kellene egy bojlert, de nem tudom milyen lenne az ideális?
50 literes vagy 80?
Egyáltalán biztos jó megoldás a villanybojler?
A ház egyébként egy Ariston kondival megy. Arra már nem lehet rákötni. Vagyis rá lehet, de nagy bontással járna. Akkor már inkább menjen a falra egy tégla villanybojler.
Köszi a segítséget.
Naponta használnád? Mert ha csak alkalmanként, akkor felesleges tárolóst venni, mert hiába van szigetelése, úgy is elég nagy a hőveszteség.
Én se látom sok értelmét, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor átfolyóst rakass, kisebb, olcsóbb megvenni, olcsóbb használni, plusz pont annyi meleg vizet csinál, amennyire épp szükséged van.
Ha télen hideg fémre nyomatod a forró vizet, az egyértelműen nem tesz jót neki. A rozsdásodás sebessége meg fog háromszorozódni.
Ha meg 0 fokban nekiesel forró vízzel, simán bepókhálósodhat az üveg. Egy kollégám járt így. Egy durranás, és kész.
Melegvizes nagynyomású mosót kellett volna venni. :)
Egyébként én sem értem teljesen miért kell melegvíz ehhez kintre. Lecsapatom a nagy nyomással, aztán kiviszek egy vödör samponos langyos vizet, végig sikálom, majd megint leöblítem hideg nagy nyomással és kész.
Azért, hogy 2 hetente, vagy még ritkábban autót mossak, biztos nem vennék bojlert. Nagyon max egy átfolyós vízmelegítőt, de az meg erre a célra szerintem nem tud fix vízhőt biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!