Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen bojlert vennél a...

Milyen bojlert vennél a garázsba ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Szeretnék otthon autót mosni illetve a térkövet. Magasnyomásúm már van egy fasza, de a garázsban lévő csapból csak hideg víz jön.

Telepíteni kellene egy bojlert, de nem tudom milyen lenne az ideális?

50 literes vagy 80?

Egyáltalán biztos jó megoldás a villanybojler?

A ház egyébként egy Ariston kondival megy. Arra már nem lehet rákötni. Vagyis rá lehet, de nagy bontással járna. Akkor már inkább menjen a falra egy tégla villanybojler.

Köszi a segítséget.

tegnap 14:40
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Garázsba nem raknék.
tegnap 15:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Miért? Fűtött garázs.
tegnap 15:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Naponta használnád? Mert ha csak alkalmanként, akkor felesleges tárolóst venni, mert hiába van szigetelése, úgy is elég nagy a hőveszteség.

Én se látom sok értelmét, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor átfolyóst rakass, kisebb, olcsóbb megvenni, olcsóbb használni, plusz pont annyi meleg vizet csinál, amennyire épp szükséged van.

tegnap 17:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Autómosáshoz minek kellene külön bojler a garázsba? Soha nem hiányoltam, mert ha melegvíz is kellett, akkor megtöltöttem fürdőkádnál a vödröt. Otthoni kocsimosáshoz meg inkább egy vízlágyítót szerezz be, igaz, hogy egy RO szűrőnek kell hordó meg olcsó szivattyú, de többé nem kell törölgetni az autót szárazra, és elfelejtheted a vízkőfoltokat.
tegnap 18:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Melegvízzel akarom lemosni, a magasnyomásúval. Van hozzá autó tisztító fej
tegnap 21:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, azért ennek a mosásnak nézz utána. Én hordtam a kocsit egy autókozmetikás sráchoz mígnem telefonon mondta egyszer, hogy ennyi volt, nem tud fogadni. Feljelentette valaki (mosott és waxolt is) milliós bírságot szabtak ki rá a környezetvédelmi hatóságtól.
tegnap 21:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Otthon nem tilos autót mosni. Az meg más dolog ha valaki iparszerűen űzi.
tegnap 21:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor inkább egy átfolyósat mint hőtárolósat.
ma 08:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha télen hideg fémre nyomatod a forró vizet, az egyértelműen nem tesz jót neki. A rozsdásodás sebessége meg fog háromszorozódni.

Ha meg 0 fokban nekiesel forró vízzel, simán bepókhálósodhat az üveg. Egy kollégám járt így. Egy durranás, és kész.

ma 09:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Melegvizes nagynyomású mosót kellett volna venni. :)

Egyébként én sem értem teljesen miért kell melegvíz ehhez kintre. Lecsapatom a nagy nyomással, aztán kiviszek egy vödör samponos langyos vizet, végig sikálom, majd megint leöblítem hideg nagy nyomással és kész.

Azért, hogy 2 hetente, vagy még ritkábban autót mossak, biztos nem vennék bojlert. Nagyon max egy átfolyós vízmelegítőt, de az meg erre a célra szerintem nem tud fix vízhőt biztosítani.

ma 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!