Melyek a jobb minőségű konyhakések?
Nekem bejött a BerlingerHaus márka.
naponta főzök, de nem vagyok szakács, csak egy nő, háztartással :)
A horrorfilm címe: Én a konyhában:D
1 köszi!
Jelenleg egy 20 cm-es Zwilling Gourmet szakácskést használok, teljes megelégedéssel.
Ez a kés keveréke az európai és a japán típusú szakácskéseknek. Az élezese európai.
Nekem a spar ből van pár Sim Pex amivel megvagyok elégedve. Nem drága, de jó az anyaga, én kedvelem. Végül is a penge anyaga ugyanaz, mint egy köz3pkategóriás késé. Nem kell sokat élezni, de jól tartja az élt.
De egy kést tudni kell élezni is, mert ha nem tudod, vagy rosszul élezed, fened, ugyanojan rossz lesz bármelyik jó kés is.
Ha jó kést akarsz venni, akkor a kovácsoltvas kések között kell nézelődnöd, márka szerintem mindegy, viszont ezek nagyon jó acélok, 60-.62 HRC keménységűek, erősek és éltartóak. Sajnos ezeknek megvan az ára, de egy életen át kiszolgálnak majd, nem úgy mint az olcsó bolti szettek, amiket megélezni sem lehet rendesen.
Mészi főzőcsatornáját néztem, aki leszerződőt az edényshop-al, és akkor kedvezményese tudtam venni Carl Schmidt Sohn kovácsoltvas szakácskést, mellé még vettem egy szeletelőt és egy santoku kést. Nekem mondjuk az utóbbi áll leginkább kézre.
https://www.youtube.com/watch?v=Rdm1SD6Y0ho
Nem volt olcsó, mert 16 ezer körül volt akkor darabja, de megérte. Ez a három fenn van egy mágneses tartón, a konyhapult felett, és szinte nem is használok mást főzéshez, max a krumplihámozót :). Olcsó kések után, amit hiába élezgettem, és hamar kiment az éle, ezzel élvezet dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!