Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen tűzoltókészülék a...

Milyen tűzoltókészülék a legjobb választás otthonra?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam a napokban, hogy egy hirtelen kialakuló tűz esetén a házban igen nehéz dolgom lenne bárminek a gyors és hatékony eloltásával. A habos, poros, szén-dioxidos poroltók közül melyik, vagy melyik kettő tartása a leginkább logikus egy ingatlanban? Gáz nincs bevezetve az ingatlanba.

jan. 1. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy sima porral oltót.
jan. 1. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
A,B,C kategóriásat.
jan. 1. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:

A poroltó után nehéz a takarítás és elektromos eszközre nem is jó ráfújni, mert tönkreteszi. Vagyis ha kigyullad a tévéd vagy a tűz közel van a számítógépedhez akkor ha a porraloltót használod akkor ezeket is dobhatod utána a kukába.

Azonban a széndioxidos palackok drágábbak. Nekem 2 régi kisebb darab van a konyhában, az egyik valami habot csinál a másik porraloltó. Ideje újat venni helyettük, én CO2-set fogok még ha sokkal többe is kerül.

jan. 1. 14:52
 4/10 anonim ***** válasza:
39%
Ezek nem azért vannak,hogy használati készűlékeket mentsél meg,hanem hogy a lakásod ki ne égjen.CO val a tűzoltók szoktak dolgozni.
jan. 1. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 Persze. És a tűzoltók a neten vesznek 2kg-os darabokat, ahogy most lehetséges, ugye?
jan. 1. 15:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Most akkor melyiket vegyem?!
jan. 1. 15:52
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 Amelyiket szeretnéd. A lényeg, hogy alkalmas legyen konyhai - azaz olajtűz oltására is meg elektromos tüzek oltására is és ne legyen túl nagy.

A fenntartásaimat leírtam, te döntöd el, hogy neked mi a jó. A sima háztartásban elég ha az A, B és C kategóriában megfelelő a tűzoltó készülék, a lényeg hogy eloltsa a kezdődő tüzet mielőtt nagyobb lenne. Ha későn észleled akkor meg amúgy is csak kimenekülni tudsz és várni a tűzoltókat.

jan. 1. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:
olcsó
tegnapelőtt 07:19
 9/10 anonim ***** válasza:
#7: No igen. Nekem az egyik cégnél az volt a tűzvédelmi oktatás, hogy ha kicsi a tűz próbáljak segíteni eloltani, ha nagy akkor fussak :-)
tegnapelőtt 07:41
 10/10 anonim ***** válasza:

#9 Igazuk is van ha belegondolsz. Már az is fontos képesség hogy felismered mekkora és milyen tűz az amit nem fogsz tudni eloltani és inkább menekülni kell.

A tárgyakat ha nehezen is de lehet pótolni. Téged nem vagy egy megégett testrészedet sem amivel utána élned kell az életedet már sokkal nehezebben.

Persze cég és cég között van különbség. Én iskolában dolgozom, nálunk az első hogy kivigyük a gyerekeket azonnal. Egy átlag cégnél vagy ha otthon lenne akkor elsősorban megpróbálnám oltani a tüzet. A párom viszont egy veszélyes üzemben dolgozik, ott ha tűz van akkor nagyon gyorsan kell menekülni és a tűzoltók dolga hogy a kis tüzet is eloltsák, mert minden tűz és robbanásveszélyes. Nyilván egy kigyulladt papírkosár az irodában nem ugyanaz mint amikor tűz keletkezik egy tartály csővezetékén. Azt hiszem ott elfutni sem olyan könnyű. :)

tegnapelőtt 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!