Milyen tűzoltókészülék a legjobb választás otthonra?
A poroltó után nehéz a takarítás és elektromos eszközre nem is jó ráfújni, mert tönkreteszi. Vagyis ha kigyullad a tévéd vagy a tűz közel van a számítógépedhez akkor ha a porraloltót használod akkor ezeket is dobhatod utána a kukába.
Azonban a széndioxidos palackok drágábbak. Nekem 2 régi kisebb darab van a konyhában, az egyik valami habot csinál a másik porraloltó. Ideje újat venni helyettük, én CO2-set fogok még ha sokkal többe is kerül.
#6 Amelyiket szeretnéd. A lényeg, hogy alkalmas legyen konyhai - azaz olajtűz oltására is meg elektromos tüzek oltására is és ne legyen túl nagy.
A fenntartásaimat leírtam, te döntöd el, hogy neked mi a jó. A sima háztartásban elég ha az A, B és C kategóriában megfelelő a tűzoltó készülék, a lényeg hogy eloltsa a kezdődő tüzet mielőtt nagyobb lenne. Ha későn észleled akkor meg amúgy is csak kimenekülni tudsz és várni a tűzoltókat.
#9 Igazuk is van ha belegondolsz. Már az is fontos képesség hogy felismered mekkora és milyen tűz az amit nem fogsz tudni eloltani és inkább menekülni kell.
A tárgyakat ha nehezen is de lehet pótolni. Téged nem vagy egy megégett testrészedet sem amivel utána élned kell az életedet már sokkal nehezebben.
Persze cég és cég között van különbség. Én iskolában dolgozom, nálunk az első hogy kivigyük a gyerekeket azonnal. Egy átlag cégnél vagy ha otthon lenne akkor elsősorban megpróbálnám oltani a tüzet. A párom viszont egy veszélyes üzemben dolgozik, ott ha tűz van akkor nagyon gyorsan kell menekülni és a tűzoltók dolga hogy a kis tüzet is eloltsák, mert minden tűz és robbanásveszélyes. Nyilván egy kigyulladt papírkosár az irodában nem ugyanaz mint amikor tűz keletkezik egy tartály csővezetékén. Azt hiszem ott elfutni sem olyan könnyű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!