Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet 0 nyelvtudással...

Hogy lehet 0 nyelvtudással elköltözni másik országba?

Figyelt kérdés

Pár napja nagyon sok kommentet lehet olvasni a választási eredmények miatt, hogy már holnap indulnak is, mert elegük van.

Nekem is elegem van, de én egymagam vagyok és úgygondolom még maradok egy évet, amíg megtanulok jól egy nyelvet.

Gondolom nem csak annyi, hogy beülsz az autóba és majd kézzel lábbal mutogatva majd munkát adnak neked, illetve az okmányirodában is egyből vágod, mit hogy kell magadat bejelenteni munkavállalóként, stb. stb. Jó ha az embernek van egy külföldi ismerőse, aki segít mindenben. De egyedül nekivágni a vakvilágnak jelenleg félek.

2022. ápr. 8. 00:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kommentelők legalább fele nem fog elköltözni. Ha akartak volna vagy lett volna rá lehetőségük már megtették volna. Felindulásból mondják, de nen hinném hogy mind valóra is váltja.
2022. ápr. 8. 01:03
 2/8 franciasrac ***** válasza:
100%
Inkább ne költözz el ha nem tudsz idegen nyelvet
2022. ápr. 8. 01:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nyelvtudás nélkül sehová. Egy év alatt némi konyhanyelv ragad rád, utána tiplizz.

Saját tapasztalat, hogy ha beszéled a befogadó ország nyelvét, sokkal barátságosabbak..

2022. ápr. 8. 05:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Plusz azért nem árt, ha valamihez értékelhetően értesz is. Különben 3 éven belül újra magyar lakcímed lesz.
2022. ápr. 8. 06:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtudás nélkül sehová!

Csak olyan munkát kapnál, amit itthon se csinálnál. (Pl. vécépucolás a benzinkutakon)

Legalább alapfokon kell beszélned a nyelvet, hogy kapj valami egyszerű betanított munkát.

Egyébként nem értem ezt a jajgatast. Miért lenne baj, ha egy fiatal kimegy külföldre pár évet dolgozni? Én is voltam nyugat eu-ban 6 évet. Nagyon jó volt világot látni, kis pénzt gyűjteni és meglátni, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés. (Ha azt hiszed, hogy drága Budapesten az élet, majd meglátod milyen egy nyugati nagyvárosban magyarként pl. lakáshoz jutni)

2022. ápr. 8. 09:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet. Egy db papírt nem tudsz kitölteni. De azért az már viszonylag ritka, hogy semennyire nem beszél az ember egy nyelvet, legfeljebb nem felsőfokon.

Hát csak menjen, aki akar. A jó szakembert eddig is megfizették kint, aki akart, mehetett eddig is.

2022. ápr. 8. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Minden országban élnek bennszülött süketnémák.
2022. ápr. 8. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Akinek van 8 általánosa, annak van legalább egy nyelvből társalgási szintű tudása. Ha el is felejtette, 1 év alatt bőven fel lehet frissíteni.

Vannak külföldi állások nyelvtudás nélkül is. Csak sokkal nehezebb.

Sajnos nagy szakadék van a kint (vagy itthon) hasznosítható, értékesíthető nyelvtudás és a kicsike nyelvtudás között. Szóval igen, ha van egy elfeledett középfokú tudásod, az pillanatnyilag közelebb áll a kicsike/nulla nyelvtudáshoz, mint a munkában értékesíthető szinthez, pl. ahhoz, hogy egy könyvelőirodában vagy a médiában tudj dolgozni.

2022. ápr. 8. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!