Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Felétek sem durrogtattak...

Felétek sem durrogtattak annyira, mint az előző években?

Figyelt kérdés

Az embereknek elfogyott a pénze, vagy nem tudom... de az előző évek alapján ez már itt tendencia. A csúcs valamikor 2016-18 környékén lehetett, akkor boldog-boldogtalan órákon át durrogtatott folyamatosan úgy hogy az augusztus 20-ai elbújhatott mögötte. Egészen hajnalig tartott.

Azóta egyre gyérebb a "műsor".

Nálunk idén éjfélkor szinte semmi nem volt. Még gondoltam is, hogy mi a fene, mindenki pezsgőzik, meg virslizik?! 0:10 körül itt-ott elvétve volt egy-egy durranás. De fél 1-re síri csend lett.

Felétek hogy volt? Ott is hasonló idén? Általános a jelenség?

jan. 1. 10:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Felénk rengeteget durrogtattak és már napok óta. Pont az előbb mentem egy "kilövőállás" vagy mi mellett, volt vagy 0,5X1m-es, ha nem volt benne 100-150 rekesz vagy mi akkor egy se, nem is láttam még ekkorát.
jan. 1. 10:34
 2/14 anonim ***** válasza:
De, még hajnalban is.
jan. 1. 10:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Óh, dehogynem. Kedves szomszédok kb fél órán keresztül lőtték a tüzijátékot.

A telep kb 2 másodpercenként indítja a rakétát, 30 perc alatt kb. 500 lövés biztosan volt.

500-1000 Ft-ra jön ki 1 darab rakéta a telepben.

Alsó hangon 250 ezret ellőttek azok, akik egyébként lyukas kipufogós, lejárt műszakis romokkal járnak, meg hónap végén kölcsönkéregetnek.

jan. 1. 11:19
 4/14 Noren1989 ***** válasza:
100%

Minálunk diszkrétebb volt a műsor, igen.

Aludni is tudtam csont nélkül.

jan. 1. 11:51
 5/14 anonim ***** válasza:

Kevesebben durrogtattak, de szerintem amiatt hogy nagy volt a köd. Én is ezért nem vettem idén semmit, mert napok óta úgy nézett ki, hogy erős köd lesz és nem lehet majd semmit látni. Az egyik utcánkban lakó család viszont vietnámi, ők iszonyat mennyiségű tűzijátékot használtak el éjfél után. Tavaly nem itt szilvesztereztek, most meglepetés volt, hogy annyit ellőttek mint legutóbb a városi rendezvényen az önkormányzat. :)

Sok tüzijáték volt aminek csak a hangját lehetett hallani, de a látványt megakadályozta a köd, viszont tényleg kevesebb volt a szokásosnál ha ezt a vietnámi családot kivesszük a képből.

jan. 1. 12:05
 6/14 A kérdező kommentje:

Mondjuk lehet hogy nálunk az is közrejátszott - most hogy írjátok - hoyg az oldalsó szomszédok egész éjjel nem voltak itthon. Ők régebben nagy durrogatók voltak. A szembeszomszédom meg egy öreg néni. Ő is össztűzzel lövöldözött éjfélkor még jó 5-6 éve. Lehet mostanra kiöregedett belőle.

Nálunk amúgy nem volt nagy köd. Borult volt az ég és időnként szállingózott a szemcsés hó. De sűrű köd egyáltalán nem volt. Ép csak párásság. Az utcánk vége kb. 300 m-re van. Kristálytisztán el lehetett odáig látni.

jan. 1. 13:08
 7/14 anonim ***** válasza:

Pont erről beszéltünk mi is az éjszaka. A csúcs tényleg kb. olyan 2016-2018 körül volt, akkor kinéztünk az ablakon és 180 fokos szögben amerre csak elláttunk balról jobbra végigtekintve, mindenfelé ment a tűzijáték, órákon keresztül, hosszan. Aztán ez évről évre egyre kevesebb, és egyre rövidebb ideig tartott. Ha a 2016-2018-as csúcshoz viszonyítjuk, akkor ahhoz képest idén már alig volt tűzijáték itt a környékünkön. Korábban 40-50 helyről láttuk a távolban, ahogy fellövik őket, idén már csak 4-5 helyről, itt-ott. Tehát kb. 90%-kal lecsökkent a számuk, megtizelődött a mennyiségük. És régebben voltak olyan évek, amikor még éjjel 3-ig 4-ig fél 5-ig is folyamatosan lőtték, nem lehetett tőlük aludni még hajnal 4-kor sem, idén meg itt-ott egy-kettő tüzi éjfél környékén, és fél óra múlva szinte már semmi, 1 órára már a legtöbben el is lőtték az összeset. 2-kor feküdtünk le aludni, de 1 után már síri csend volt. Évekkel korábban még 4-5 óra körül is zajongtak. Meg régebben korábban is kezdték a durrogtatást, már délután 2 körül ment a petárda. Tudom, hogy azóta betiltották, de itt nálunk most is volt, csak este 8-9 körül kezdték. Szóval szerintem jelentősen visszaesett a mennyisége a petárdázásnak és a tűzijátékozásnak is.

Bp XlX.

jan. 1. 13:25
 8/14 A kérdező kommentje:

Pontosan! Én is ezt tapasztalom.

Amúgy én pécsi vagyok.

jan. 1. 13:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Na akkor ugyanazt tapasztaljuk. Még így is vannak sokan, akik lövöldöznek, de érezhetően megcsappant a számuk. Szerintem ez egyrészt a petárdázás tiltása miatt van, másrészt meg anyagi okok miatt. (Talán kevesebbet tudnak pirotechnikai eszközökre költeni az emberek, drágább lett a megélhetés, jobban meg kell gondolni, hogy mennyi pénzt füstöljenek el a "semmire". Meg hát a tűzijátékok is drágábbak lettek.) Kevesebben és kevesebbet vesznek belőle. Kisebb "műsort" csinálnak, ahogy mondtad. "Drágaság van" és ezt már sokan megérzik, akik korábban többet költöttek erre.

Egyébként BÚÉK neked és mindenkinek!

jan. 1. 13:46
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi, viszont! :)
jan. 1. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!