Kátrány ellen házilag?
Sajnos a vízteres kandallóval továbbra is a kátránnyal harcolok, tiszta a kémény ráadásul minden nap takarítom a kéményt, füstcsövet és a kandallót is. Nem tudom már mit csináljak, mert minden reggel amikor nem ég a tűz a kandalló tetejére van folyva a sok kátrány a füstcsőből
Koromtalanítóport használok napi háromszor de ezek szerint nem sokat ér, illetve továbbra is ahol kátrányos volt nagyon füstöl a kandalló hiába drótkefézem le a kátrányt
Munkatárs szerint nagyobb és szélesebb kéményre lenne szükségem mert nincs jó huzatja, de lent az ajtón néztem egy papírral és nagyon jó huzata van, illetve a fa is száraz amivel fűtök
Csak fával akác, tölgy, nyárfa meg fűzfa de mind száraz
De most láttam hogy a laminált parketta a kandalló körül is tiszta kátrány ahogy kifolyt, a kéményseprőt meg hiába hívom nem veszi fel, gondolom két ünnep között nem dolgoznak
Aztán meg kimegy, és lezárja a kéményt, hatóságilag megtiltja a tüzelést, ameddig ki nem égette a kéményt, két hét múlva...
Adsz elég levegőt a tűznek? Mert ha a légbeömlést lezárod, akkor hiába a huzat, a keletkező fagáz nem tud elégni, kellő mennyiségű oxigén hiányában. Vagy ha nagy tűztérben kevés fa ég, akkor meg alacsony lesz az égéshő, szintén nem lesz tökéletes az égés.
Mindig újra gyújtsz, hideg a kémény, a víztér is viszi a hőt. Talán túl kevés levegőt adsz neki még. A kandalló amúgy is gyorsan kihűl.
Milyen a száraz fád? A két éves fa az ami száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!