Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kátrány ellen házilag?

Sergio Sergio kérdése:

Kátrány ellen házilag?

Figyelt kérdés

Sajnos a vízteres kandallóval továbbra is a kátránnyal harcolok, tiszta a kémény ráadásul minden nap takarítom a kéményt, füstcsövet és a kandallót is. Nem tudom már mit csináljak, mert minden reggel amikor nem ég a tűz a kandalló tetejére van folyva a sok kátrány a füstcsőből

Koromtalanítóport használok napi háromszor de ezek szerint nem sokat ér, illetve továbbra is ahol kátrányos volt nagyon füstöl a kandalló hiába drótkefézem le a kátrányt

Munkatárs szerint nagyobb és szélesebb kéményre lenne szükségem mert nincs jó huzatja, de lent az ajtón néztem egy papírral és nagyon jó huzata van, illetve a fa is száraz amivel fűtök

tegnap 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mivel tüzelsz hogy ennyi kátrány van de a csövet ha leveszem ki lehet takarítani akkor egy évig semmi gond vele.
tegnap 09:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Csak fával akác, tölgy, nyárfa meg fűzfa de mind száraz

De most láttam hogy a laminált parketta a kandalló körül is tiszta kátrány ahogy kifolyt, a kéményseprőt meg hiába hívom nem veszi fel, gondolom két ünnep között nem dolgoznak

tegnap 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Aztán meg kimegy, és lezárja a kéményt, hatóságilag megtiltja a tüzelést, ameddig ki nem égette a kéményt, két hét múlva...

Adsz elég levegőt a tűznek? Mert ha a légbeömlést lezárod, akkor hiába a huzat, a keletkező fagáz nem tud elégni, kellő mennyiségű oxigén hiányában. Vagy ha nagy tűztérben kevés fa ég, akkor meg alacsony lesz az égéshő, szintén nem lesz tökéletes az égés.

tegnap 10:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Éjjel-nappal felül és alul is nyitva, soha nem zárom el
tegnap 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Alacsony a távozó fűst hőmérséklete.A kémény meg hideg.Ezért csapódik ki a kátrány.Ezt nem lehet elégetni.Vizteresben nehéz úgy tüzelni,hogy mindig magas fokon távozzon a fűst .Csak felül adj levegőt,jobban elégnek a koromszemcsék is .A kéményen kiáramló füst szine elárulja mennyire tökéletes az égés.Mennél világosabb annál jobb.
tegnap 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindig újra gyújtsz, hideg a kémény, a víztér is viszi a hőt. Talán túl kevés levegőt adsz neki még. A kandalló amúgy is gyorsan kihűl.

Milyen a száraz fád? A két éves fa az ami száraz.

tegnap 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!