Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem értem, ez hogy lehet?

Nem értem, ez hogy lehet?

Figyelt kérdés

Azt mondja a hirdetés, hogy alapterület 9,4 nm + 19 nm galéria. Hogyan lehet a galéria területe nagyobb, mint az alatta levő? Először azt hittem, elírás, és a felső szint is 9 nm, úgy még érteném is, de a képeken az tényleg sokkal nagyobbnak látszik. De hogy létezik olyan, hogy egy másik ingatlan légterének a felső részét építik be? Vagy mi ez? Valaki magyarázza el, légyszi!

[link]

tegnap 23:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak úgy tudod meg, ha elmész, megnézed.
tegnap 23:37
 2/13 A kérdező kommentje:
Első, sajnos nem úgy nézek ki, mint akinek pénze lenne lakást venni... Csak unalmamban nézegetem a hirdetéseket.
ma 00:05
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
Ezt úgy szokták, hogy galéria átnyúlik a szomszédba.
ma 00:08
 4/13 A kérdező kommentje:
Hármas, hol szokták így? Sok galériás lakást láttam már, de ilyet még sose. Tudnál másik, ilyet linkelni, légyszi?
ma 00:33
 5/13 anonim ***** válasza:
Megmutatod?
ma 03:09
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

JA, látom.

A 7. képen látni, hogy a felső szint meg van toldva valamivel, ami a mellette lévő ingatlan fölött kell legyen. Ez lehet lépcsőházból vagy más közös helyiségből "elvett" rész.

Utána kell nézni, jogilag rendezve van-e egyáltalán, hogy valami más fölöttről elvettek egy olyan 1-1,2 m magas részt.

Mert ha nem, akkor a lakóközösség bármikor visszaveheti.

Tulajdoni lapon is rajta kell legyen, mi ez!

Mert amúgy én ilyet még nem láttam!!

De ezt ne vedd be, hogy +19 nm, mert csak a 190 cm-nél magasabb terület számít hasznos alapterületnek (vagy más néven nettó területnek), hovatovább ez az ingatlan nem lakás, ahogyan írják is!

ma 03:15
 7/13 anonim ***** válasza:

Amúgy meg a reális értéke ennek 30 alatt van még akkor is, ha valaki airbnb-zik vele... ami meg ugye netzes, mert a törvény építi le ezt a területet...

Sanszos, hogy nem hozza be időben az árát.

Maga az ingatlan reálértéke 15-18 M maximum...

ma 03:18
 8/13 anonim ***** válasza:

És különben szemre sincs meg a 19 nm, nem tudom, hogyan és ki mérte fel.

Szerintem esetleg aki az energetikai tanúsítványt készítette, az elhitte bemondásra, és ráírta a tanúsítványra, max. ez lehet. Tul. lapon meg van 9 nm egyéb helyiség és galéria meg nincs feltüntetve. Elvileg a tanúsítványon is pont ez kell szerepeljen.

ma 03:22
 9/13 Noren1989 ***** válasza:

Interesztink. Ha nem linkeled be a hirdetést, el sem hiszem.

Szerintem az a galéria megvan amúgy 19m2, de fura a cucc. Mintha egy polgàri lakàst feldaraboltak volna egérlukakra, az a benyomàsom.

ma 07:03
 10/13 A kérdező kommentje:

Ugye, hogy fura?

Az tuti, hogy nem ér annyit, amennyiért adják, ezen nem fogunk összeveszni. :) A képek egyikén az is látszik, hogy a bejárat mellett befalaztak és kékre festettek egy ajtót, ami gondolom, az eredeti lakás többi részébe vezetett, úgyhogy a feldarabolás is stimmel.

ma 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!