Nem értem, ez hogy lehet?
Azt mondja a hirdetés, hogy alapterület 9,4 nm + 19 nm galéria. Hogyan lehet a galéria területe nagyobb, mint az alatta levő? Először azt hittem, elírás, és a felső szint is 9 nm, úgy még érteném is, de a képeken az tényleg sokkal nagyobbnak látszik. De hogy létezik olyan, hogy egy másik ingatlan légterének a felső részét építik be? Vagy mi ez? Valaki magyarázza el, légyszi!
JA, látom.
A 7. képen látni, hogy a felső szint meg van toldva valamivel, ami a mellette lévő ingatlan fölött kell legyen. Ez lehet lépcsőházból vagy más közös helyiségből "elvett" rész.
Utána kell nézni, jogilag rendezve van-e egyáltalán, hogy valami más fölöttről elvettek egy olyan 1-1,2 m magas részt.
Mert ha nem, akkor a lakóközösség bármikor visszaveheti.
Tulajdoni lapon is rajta kell legyen, mi ez!
Mert amúgy én ilyet még nem láttam!!
De ezt ne vedd be, hogy +19 nm, mert csak a 190 cm-nél magasabb terület számít hasznos alapterületnek (vagy más néven nettó területnek), hovatovább ez az ingatlan nem lakás, ahogyan írják is!
Amúgy meg a reális értéke ennek 30 alatt van még akkor is, ha valaki airbnb-zik vele... ami meg ugye netzes, mert a törvény építi le ezt a területet...
Sanszos, hogy nem hozza be időben az árát.
Maga az ingatlan reálértéke 15-18 M maximum...
És különben szemre sincs meg a 19 nm, nem tudom, hogyan és ki mérte fel.
Szerintem esetleg aki az energetikai tanúsítványt készítette, az elhitte bemondásra, és ráírta a tanúsítványra, max. ez lehet. Tul. lapon meg van 9 nm egyéb helyiség és galéria meg nincs feltüntetve. Elvileg a tanúsítványon is pont ez kell szerepeljen.
Interesztink. Ha nem linkeled be a hirdetést, el sem hiszem.
Szerintem az a galéria megvan amúgy 19m2, de fura a cucc. Mintha egy polgàri lakàst feldaraboltak volna egérlukakra, az a benyomàsom.
Ugye, hogy fura?
Az tuti, hogy nem ér annyit, amennyiért adják, ezen nem fogunk összeveszni. :) A képek egyikén az is látszik, hogy a bejárat mellett befalaztak és kékre festettek egy ajtót, ami gondolom, az eredeti lakás többi részébe vezetett, úgyhogy a feldarabolás is stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!