Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Konvektor, kondenzvíz?

Konvektor, kondenzvíz?

Figyelt kérdés
Ma reggel megjelent a kéményseprő szolgálattól egy úriember, aki azt mondta, hogy ha használjuk a kéményes gázkonvektorokat (2 db van, használjuk, ház többi része elektromos fűtésű) akkor ott időnként a kéményből le kell engedni a kondenzvizet, ami egy maró savas anyag, mert ha előbb utóbb megtelik, akkor magától ki fog ömleni. Én erről sosem hallottam. Minden évben jön normális gázszerelő, aki atomjaira szedi, kitakarítja, átnézi, ha kell cserél alkatrészt stb, sose mondott ilyet ő sem. Nem állítom hogy ez butaság, csak sosem hallottam róla. 7 éve használjuk, sosem lett leengedve. Valaki tud erről bővebbet? Ez tényleg így van? Le kell hozzá szerelni a konvektort is? (Mivel a kémény kimenet mögötte van) Köszi
dec. 23. 13:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül, ha olyan a kémény nem hűl le és kiviszi magát a gőz.
dec. 23. 17:59
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

10: Ez nagyon érdekes, ez a 4. évtizedem, amit konvektoros lakásban (bélelt kémény) töltök, de sose távolítottak el kondenzvizet se nálunk, se a 100 lakásos társasházban.

Hovatovább kémény nélküli gázbojlerem is van, 18 év alatt 2x2 napig csepegett belőle víz, akkor az az lehetett. A szerelő mondta is, aaa, kilyukadt, cserés. Dehogy lyukadt, elmúlt, és tovább működött panasz nélkül.

Semelyik szerelő nem beszélt kondenzvízről.

dec. 26. 05:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!