Konvektor, kondenzvíz?
A kémény legalján lennie kéne egy kis csőnek, ez a kondenzvíz kivezető. Ezt szokás a szennyvíz csatornába kötni, vagy odatesznek egy kannát és belecsöpög az napi 1-2 liter víz.
Ha nincs ilyen kondenzvíz kivezető idomod, akkor a jó esetben áll a víz a kémény aljában , kevésbé jó esetben alul kifolyik és eláztat mindent maga alatt.
Nekem is kéményes konvektorom van, sose hallottam ilyet!!!
A Katasztrófavédelemtől jött, vagy ki ez?...
Hívd már fel a főnökét...
Konvektornál mikor van kondenzvíz? Az a légkondinál van...
Én se értem, mitől lenne egy konvektorban kondenzvíz.
Ilyet találok neten egy random oldalon:
Az égéstermék lehűlése következtében a benne található víz kicsapódik, tehát kondenzvíz keletkezik, amely erőteljesen savas PH értékű. Ez a savas folyadék igen komoly károkat okozhat a kéményelemek illesztéseinél, különösen a téglából épített régi típusú kémények esetén. Ez a savas folyadék ugyanis folyamatosan roncsolhatja és pusztíthatja a habarcsot, ennek következtében a meggyengült falszerkezet miatt leszűkülhet a keresztmetszet és eldugulhat a kémény. Ebben az esetben az égéstermék és a keletkezett szén-monoxid (CO) nem tud a kürtőn keresztül a szabadba távozni, és nagy eséllyel visszajuthat a belső térbe. A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, mely mérgező és halált okozhat! Előzzük meg a bajt és minél előbb béleltessük ki kéményünket szakszerű, hozzáértő kivitelező segítségével. Tekintetbe véve az így keletkező károkat és veszélyt, könnyen belátható, hogy a kéménybélés ára gyorsan megtérül, hiszen ez a munkálat voltaképpen befektetés a biztonságos és hosszú élettartamú fűtési rendszer kialakításába.
Amúgy én is közel 40 éves leszek, de ilyet sose hallottam, még csak eszembe sem jutott volna, hogy egy gázkéményben víz lehet..
Voltak itt pár éve kéményseprők, van itt minden évben gázszerelő, akkor miért nem mondják?? Honnan kellene nekem ezt tudni, ha szakemberek sem mondják?
Csaxólok, hogy a földgáz CO2+vízzé ég el, szóval van ott pára rendesen. Amikor bekapcsol a konvektor és még hideg a kémény csorog is szépen a kémény belső oldalán.
Több ilyen falat eláztatós kéményt láttunk már. Azt hitték az eső, de az bezony a kondenzvíz volt.
Én elhiszem amúgy. De akkor most ehhez kit hívjak? Ki tudja ezt leengedni?
Nyilván karácsonykor senki se jön ki ezért, de januárban keresek valakit, de kit? Milyen szakember kell ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!