Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Klíma kondenzvíz elvezetése...

Klíma kondenzvíz elvezetése utólag mennyire bonyodalmas és drága munkálat?

Figyelt kérdés

Évek óta megvan a klíma, a gangra van kivezetve a cső, ami alá tettem es kis vödröt és abban gyűjtöm/abból ürítem a vizet. Mások is csinálják így a házban, de most mégis panaszt kaptam, hogy mindenképp vissza kell vezetni a lakásba.

Nem tudom, hogy ez megoldható-e,mert a bejárati ajtó mellett van a kültéri egység, a vízvezetékek pedig az ajtó másik oldalán vannak, de mivel éppen, hogy 190 centi fölött van az egység, így lejtve biztosan nem lehetne odáig elvezetni a csövet. Így is meg lehet valahogy oldani? Bent a lakásban gyűjteni nem tudom, mivel az ajtó rögtön falra nyílik, nem fér oda semmi. Az a fal is olyan vékony, hogy egy szöget nem tudok beverni anélkül, hogy a szomszédomnál lejönne a vakolat.

Ilyenkor mi a teendő? Évekig nem szúrta senkinek a szemét, hogy kulturáltan vízgyűjtő edénybe csöpög a klíma. A szabályokkal sem megy szemben, különben fel sem rakták volna így. A ház szabályzata felülírhatja ezt valóban és leszereltethetik velem, ha nem oldom meg az elvezetést lakáson belül?

tegnapelőtt 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy társasházba bármit meg lehet szavazni, persze ha megszavazza a többség.

Hogy mennyire szabályos egy kültéri elhelyezés, azt a szerelő nem thdja, csak rakja ahova épp lehet.

A másik, hogy lépcsőházat, körfolyosót nem szűkithetsz le semmivel, mert az tűzvédelmileg menekülő útvonal. Tűzoltóság bü tet is érte. Akár az itt lévő kűltéri is akadályozhatja őket, és leszedethetik.

A lényeg, hogy létezik egy kondenzvíz szivattyú, azzal megoldható, elnyomja neked bárhová, csak konnektor kell neki és becsövezni

tegnapelőtt 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben amikor a kültéri alacsonyabban van, mint a lefolyó, kondezvíz szivattyút használnak.

Klíma telepítők be is szerelik, de amúgy nem egy nagy dolog.

Egy kis szivattyú, amit egy úszó kapcsoló működtet.

tegnapelőtt 14:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm. Akkor csak ijesztőnek tűnő munkálat, de ezek szerint nem annyira az. Megvárom a közös képvileső válaszát aztán felveszem a kapcsolatot a szerelővel.
tegnapelőtt 15:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Így van, azt a kis szivattyút kell beépíteni és szinte ott viszed el a csövet, ahol akarod, mert nem kell a lejtéssel foglalkoznod.
tegnap 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!