Mennyire veszélyes, ha szieszta gázkályhával fűtenék? Persze egy vadi újjal, amiben van szénmonoxid és oxigén érzékelő is. Éjszakára is hagynám, persze a lehető legkisebb fokozaton. Van a lakásban normális szénmonoxid érzékelő is.
Kényszermegoldás igazából, csak akkor válaszd ha nincs más lehetőség. Ha megfelelő a szellőzés, pl. jó huzatos az épület mert régi gerébtokos fa ablakok vannak akkor nincs gond. Én felújítás alatt álló házban fűtök vele alkalmanként. Nem gazdaságos amúgy, a pébépalack 8-9ezer Ft, ha a fűtőértéket visszaszámoljuk, kijön hogy kb. 5x drágább vele fűteni mint földgázzal vagy fával, és 2x drágább a villanyfűtéshez képest. Azaz még egy elektromos olajradiátor fűtési díja is kb. feleannyi pénzben mint a gázpalackos fűtés.
A szieszta kályhát a legkisebb fokozaton hagyni nem sok értelme van, mert nagyon kevés meleget ad úgy, szinte semmit. Ha engedi a villanyhálózat, a helyedben villanykályhában gondolkodnék.
Szerintem egy értelmesebb villanyszerelő megcsinálja neked. Az egyik legegyszerűbb készülék a villanykályha. Ez egy egyszerű ventillátorcsere, de lehet hogy csak kontakthiba. Alíg van benne alkatrész, nincs sok meghibásodási lehetőség.
Javíttasd meg! Sokkal komfortosabb, gazdaságosabb mint a szieszta kályha.
Sziesztakályhánál nem a szénmonoxidfal van a baj, hanem a széndioxiddal és az alacsony oxigén szinttel...
Csak olyan helyeken ajánlott vele fűteni, ami átszellőzik... pl régi rossz fa nyílászárók... vagy egy lakóautó... ha jók a nyílászáróid, akkor inkább felejtsd el.
Én kiegészítő fűtésnek használom kályha mellé amíg a kályha fel nem melegszik, addig fűtök vele... éjszaka meg nem fűtök semmivel... és az én házam így van, hogy reggelre 10fokra is lehűl... de takaró alatt fel sem tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!