Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zuhanyrózsába milyen filtert...

Zuhanyrózsába milyen filtert érdemes tenni ami jól megszűri, és árérték arányban jó?

Figyelt kérdés
Elég rossz a víz minősége, és szeretnék tiszta vízzel zuhanyozni, de annyi fajta van hogy nem tudom milyen úton érdemes elindulni.

dec. 5. 00:24
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Tiszta vízzel zuhanyzol.. I az a rossz minőség amit szűrni akarsz?
dec. 5. 04:36
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Mi az a rossz minőség amit szűrni akarsz? Nem mindegy mit kell kiszűrni. Biztos, hogy nem rossz, illetve, zuhanyzáshoz tuti megfelel.
dec. 5. 04:38
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Ezt vagy ehhez hasonlót kell berakni a bejövő víz ágba. Javasolt a szűrőház előtt és után berakni 1-1 golyós csapot és 1-1 nyomás mérő órát.

[link]

[link]

Ez megoldja a problémádat!

Ha nagyon homokos a víz akkor 20" szűrő ház kell, vagy a 10"-osba sokkal gyakrabban cseréled a betétet. Léteznek autómat a szűrők is

[link]

dec. 5. 10:36
 4/8 A kérdező kommentje:

#1-2 Nyugati országokban már eléggé bevett szokás amikor utaztam arrafele, hogy szűrőket helyeznek a zuhanyzóba, mert kiszűri a klórt, és az ásványianyagokat belőle ergo a bőrödnek jobbat tesz a "tiszta szűrt víz" amivel megfürdesz. Itt ahol én élek rossz minőségű a víz vasas, büdös, sokszor van csőtörés egyebek. Gondolom ezt nem kell túlságosan magyarázni, hogy hogy néz ki a csőhálózat belülről mennyi mocsok van lerakódva pont ezért nem iszok itthon csapvizet. Mellesleg kevesebb vízkővel is jár ami szintén nem hátrány, ha nem kell 2 naponta sikálgatnom a zuhanyzómat.

#3 Köszönöm az informatív választ :)

dec. 5. 10:52
 5/8 anonim ***** válasza:
2 vagyok. Értem. A zuhanyba elég gyorsan letömődik, bár vannak oda is szűrők, de nem sokmindent szednek ki. A vasat 50mikron vagy finomabb szűrővel lehet kiszedni. A klórra szén kellene. A vízkő más probléma, ahhoz vizlágyítás kell. Ha mindet szeretnéd, akkor egy komplett víztisztító RO kell.
dec. 5. 11:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen ezért mondom, hogy zöldfülű vagyok a témában pontosan ilyesmire van szükségem, ami teljeskörű. Keresgélek jelenleg is, de annyi fajta van annyira különböző árakon viszon sok véleményt a témakapcsán nem találok se oldalakon, se így fórumokon.
dec. 5. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:

3+

Így más a helyzet, ehhez már 3 részes szűrő rendszer szükség.

[link]

Ez egy komplett egység homok, vas, és szén szűrővel.

Van mikor 3 különálló szűrőházból olcsóbb összerakni, meg már függvénye a szűrőbetétek ára is. Átlag 3-6 havonta kell cserélni, és elhasznált vízmennyiség függvénye főleg. A homokszűrőt azt előfordulhat gyakrabban kell mosni vagy cserélni attól függően mennyire szennyezett a vizetek.

dec. 5. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
*meg MÁRKA függvénye a szűrőbetétek ára is.
dec. 5. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!