Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Méteres tűzifát vagy konyhakés...

Méteres tűzifát vagy konyhakész tűzifát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Legyen szó tölgyfa tűzifáról.

Méteres tölgyfa erdei m3-ben az ára 45 ezer Ft

Kalodás konyhakész tölgyfa szintén erdei m3-ben az ára 65 ezer Ft

A konyhakész tűzifával már nem kell csinálni semmit, csak bedobálni a kandallóba.

Na de mi lesz a feldolgozatlan méteres tűzifával??

Vegyünk egy vénasszonyt, vagy egy nyugdíjas házaspárt, akiknek a fizikai erejük már a múlté.

Kihozzák a méteres tölgyfákat, leöntik az udvar közepére.

Felkel szabdalni, mondjuk 35 cm darabokra. Ehhez nem tudom hány ember kell, de minimum két ember.

Jó, megcsinálják, kész, elmennek, de még nincs vége a bulinak, mert felkel hasogatni + behordani száraz helyre valami tárolóba.

Ezekre a műveletekre, szintén kell 2-3 ember.

Összesítésben milyen költségekkel jár mindez?

Arra vagyok kíváncsi, hogy egy m3 fát mennyiért szabdalnak fel 35 cm darabokra és mennyiért hasogatják fel + a behordás?

Árban a különbözet a méteres és a konyhakész tűzifa m3 között 20 ezer Ft.

Nekünk kb. egy téli szezonra 6-7 m3 fa kellene.

Még nincs kandallónk, de ha lenne, akkor tuti hogy nem dolgoznám magam halálra a feldolgozással és konyhakészen venném, aki meg bír az csinálja és ruházzon be motorfűrészre, hasogató gépre.

tegnap 19:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nyolcadik éve hagytam abba a fatüzelést, klíma megy most is. Fa árában van viszont elég egy gombot megnyomnom a távirányítón. Tavasszal és ősszel 1,5 óra kitakarítani a 3 klímát idehaza. Édes Istenem, mennyit dolgoztam a fával!
tegnap 20:54
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
8! Festő vagyok, de ha leglettelsz 100-200 m2 falfelületet és utánna hazaérve nekiállsz fűrészelni és hasogatni, majd következő nap ugyan ez, és még létrázol is, megnéznélek téged is. Egyébként nem csak fa van.
tegnap 20:59
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

8-as vagyok.

A megjegyzésemben semmi degradáló nem volt, olvasd el mégegyszer.

Sírsz, hogy nehéz a fizikai munka, akkor miért választod?

Ha meg választod, akkor ne sírj.

tegnap 21:04
 14/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Vagy 4 éve felhagytam én is a fatüzeléssel. Sajnos az egyik legdrágább fűtésmód lett. Így is már csak nyárfát vettem arányaiban ez volt a legkifizetődőbb. Kb 10-13 erdei m3 minden évben fel lett dolgozva. Van hasító gépem és jó fűrészem is. 3 éve műtöttek gerinc sérvel is nem hiànyzik már ez a munka. Meg a gáz a kedvezményes szintig nagyon olcsó. Visszatérve a kérdésre vedd meg feldolgozva mert ha magad csináltatod se lesz olcsóbb. Rebgeteget költesz fafűtésre érdemes lenne másra váltani
tegnap 21:04
 15/16 anonim ***** válasza:

6-7m3 idén vágott fa az nagyjából 30000 kWh hőt ad le a házban.

Ez klímával 12000 kWh áramból megvan. H-tarifával nagyjából 280000 Ft

Nem éri meg fával fűteni. Dolgozni meg aztán végképp nem.

tegnap 21:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
13! Nem sírok. Csak közel az 50 felé megtanultam hogy bekell osztani. Korábban is hallottam idősebbektől hogy az-az erő később jó lesz szaráshoz is, mert 25-40 között hiába mondták. Ma pedig sok korosztályom beli már csípőprotézis műtét, térdműtét stb. Én még nemtartok itt, és nem is szeretnék. Ennyi.
tegnap 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!