Raktatok már le laminált padlót? Mennyire nehéz mutatvány?
Én raktam már le többet is. A nehézség azon múlik mennyire szar a parketta. Van amelyik összemegy mint az álom és van amit kalapálhatsz mint az állat, hiába teszed össze ahogy kell szar minőség...
Falnál ékeld ki, tegyél alátétet. A végeredmény pedig azon fog múlni mennyire sima a padló, ha hullámos szar akkor nem lesz hosszú életű, le fognak a nútok törni és mozog az illesztésnél.
Összeütésre legjobb egy szál parkettából levágni egy 10 centis darabot, akkor az tökéletesen passzol és nem sérti meg.
Amúgy szerszám: kalapács, fűrész, ceruza, derékszög :)
Van egyébként laminált parketta vágó és van szerelő készlet is. Ebben a készletben igazából ami nagy érték az egy "S" alakú beütő, a fal szélén be lehet akasztani és a másik részéhez képest ütni, néha nagyon kell és jobb mint csavarhúzóval vagy pajszerrel feszegetni.
Persze.
Csak el kell felejteni az ilyen "lamináltpadló-összekalapálgatós" videókat.
Helyette ajánlom, hogy így csináld/csináljátok:
És akkor garantáltan jó lesz.
Ha nincs segítséged az összeillesztésekhez, akkor valamivel kiékeled kb. két méterenként a következő hozzáillesztendő sort, hogy megfelelő dőlésszögben legyen ahhoz, hogy az illesztésnél/nútnál kényelmesen össze lehessen tolni és rá lehessen hajtani az előzőre.
(Ahogy elkezded az egyik végéről ráhajtani, értelem szerűen úgy veszed ki alóla azt, amivel megemelted/megdöntötted.)
(Ja, és most hétfőtől volt kapható "zselés térdvédő" a LiDL üzletekben.)
Megjegyzem, ha a falak nem egyenesek és/vagy nincs egy derékszög sem, akkor lehet hogy a szegélyléc lerakása nehezebb lesz...
A 3-as írta, hogy a falnál ékeld ki. Az eszedbe ne jusson, körben legalább 1 cm hézagot kell hagyni.
Nem olyan nehéz, józan ész kell hozzá.
Ha ketten vagytok, akkor összeraktok egy csíkot, és egyben teszitek az előző csíkhoz. Így nem kell kalapálni, csak bebillenteni. Illetve, én tenyérrel szoktam összeütögetni a már lerakott, fekvő csíkot, hogy teljesen passzoljanak. (A felső lapjára ütök úgy, hogy tőlem elfelé csúsztatom a kezem.) Ennyi elég, hogy szépen összemenjen.
A mérés és vágás hosszú idő, főleg az ajtóknál. De az összetétel nagyon gyorsan megy két ember számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!