Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Raktatok már le laminált...

Raktatok már le laminált padlót? Mennyire nehéz mutatvány?

Figyelt kérdés
Néztem youtube videókat, de sosem csináltam még hasonlót sem.
nov. 28. 10:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Szinte semmiség, minimális kézügyességgel belevághatsz. Illesztésekkel el lehet bíbelődni.
nov. 28. 11:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem nehéz. A kezem megfájdult a dekopirfűrésztől kicsit
nov. 28. 12:23
 3/9 menta34 ***** válasza:

Én raktam már le többet is. A nehézség azon múlik mennyire szar a parketta. Van amelyik összemegy mint az álom és van amit kalapálhatsz mint az állat, hiába teszed össze ahogy kell szar minőség...

Falnál ékeld ki, tegyél alátétet. A végeredmény pedig azon fog múlni mennyire sima a padló, ha hullámos szar akkor nem lesz hosszú életű, le fognak a nútok törni és mozog az illesztésnél.

nov. 28. 12:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ti milyen eszközöket használtatok? A-Z-ig.
nov. 28. 15:13
 5/9 mindentudó99 ***** válasza:
Dekopír fűrész , centi , ceruza . Ha úgy kell összeütni akkor egy darab lec es kalapávs.
nov. 28. 15:40
 6/9 menta34 ***** válasza:

Összeütésre legjobb egy szál parkettából levágni egy 10 centis darabot, akkor az tökéletesen passzol és nem sérti meg.

Amúgy szerszám: kalapács, fűrész, ceruza, derékszög :)

Van egyébként laminált parketta vágó és van szerelő készlet is. Ebben a készletben igazából ami nagy érték az egy "S" alakú beütő, a fal szélén be lehet akasztani és a másik részéhez képest ütni, néha nagyon kell és jobb mint csavarhúzóval vagy pajszerrel feszegetni.

[link]

nov. 28. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Persze.

Csak el kell felejteni az ilyen "lamináltpadló-összekalapálgatós" videókat.

Helyette ajánlom, hogy így csináld/csináljátok:

[link]

És akkor garantáltan jó lesz.

Ha nincs segítséged az összeillesztésekhez, akkor valamivel kiékeled kb. két méterenként a következő hozzáillesztendő sort, hogy megfelelő dőlésszögben legyen ahhoz, hogy az illesztésnél/nútnál kényelmesen össze lehessen tolni és rá lehessen hajtani az előzőre.

(Ahogy elkezded az egyik végéről ráhajtani, értelem szerűen úgy veszed ki alóla azt, amivel megemelted/megdöntötted.)

(Ja, és most hétfőtől volt kapható "zselés térdvédő" a LiDL üzletekben.)

Megjegyzem, ha a falak nem egyenesek és/vagy nincs egy derékszög sem, akkor lehet hogy a szegélyléc lerakása nehezebb lesz...

nov. 28. 16:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as írta, hogy a falnál ékeld ki. Az eszedbe ne jusson, körben legalább 1 cm hézagot kell hagyni.

Nem olyan nehéz, józan ész kell hozzá.

nov. 28. 22:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha ketten vagytok, akkor összeraktok egy csíkot, és egyben teszitek az előző csíkhoz. Így nem kell kalapálni, csak bebillenteni. Illetve, én tenyérrel szoktam összeütögetni a már lerakott, fekvő csíkot, hogy teljesen passzoljanak. (A felső lapjára ütök úgy, hogy tőlem elfelé csúsztatom a kezem.) Ennyi elég, hogy szépen összemenjen.

A mérés és vágás hosszú idő, főleg az ajtóknál. De az összetétel nagyon gyorsan megy két ember számára.

tegnapelőtt 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!