Miért füstöl vissza a kályha?
Figyelt kérdés
Egy hónapja fűtünk benne, hibátlanul működött. A mai este viszont veszettül elkezdett visszafüstölni az ajtaján. A kályhacső tökéletesen csatlakozik a kályhába. Kartonpapírt meggyújtottam a kéményben, de így is füstöl. Ha csak résnyire hagyom nyitva az alsó kályhaajtót, akkor nem füstöl, viszont ki is alszik. Mi lehet a baj?nov. 26. 19:33
1/12 anonim válasza:
Milyenek a nyílászárók, mennyire zárnak? Kap a kályha elég levegőt a lakásból?
Nincs valami ventillátor, elszívó ami megfordítja a kéményben az áramlást?
A kémény, cső, stb átjárható?
Én jártam hasonlóan. A kéményben egy nagyobb, összeállt koromdarab levált a kémény faláról és szinte teljesen elzárta a nyílást.
4/12 anonim válasza:
Kéményt ki kell kotorni. Lehet hogy beleesett egy madár, vagy amit írtak, koromdarab zárta el a huzatot.
5/12 anonim válasza:
Mielőbb hívd ki a kéményseprődet, az biztosan ért hozzá. Addig gyakorlatilag életveszélyes használni a kályhádat !
6/12 anonim válasza:
Jól értem, a kémény tisztítóajtaját kinyitottad? Mit láttál, mennyire kormos meg kátrányos?
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Bent a kályha tűzterében, a kályhacső nyílását elzárta egy tégla, ami úgy mozdulhatott el, hogy neki dobtam egy fát. A férjem visszapiszkálta a helyére, mostmár jó😀
nov. 27. 15:02
8/12 anonim válasza:
Azt alkalomadtán érdemes lenne megcsinálni, nehogy még valami szétessen. Majd mikor nem fűtötök legalább pár napig.
Egy kis samottpor meg vízüveg összekeverve, és ezzel - a helye kitisztítása után - visszaragasztani a téglát, hogy ne tudjon elmozdulni. Kb. 2500 Ft mindenestől.
9/12 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megcsináljuk, köszönöm a tanácsot! :)
nov. 27. 15:43
10/12 A kérdező kommentje:
Milyen arányban keverjem a vízüveget és a samottport? Milyen állagú legyen?
tegnapelőtt 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!