Kéménytűz? (FÉLEK!!) Fával fűtünk. 2hete kb a kályha kürt volt tisztítva.. ma láttam hogy apám nem jól rakta vissza a kürtöt, így én próbáltam visszatenni.. Ami sikerült is tüzet raktam, azt vettem észre hogy csak füstöl és gyorsan ég így raktam rá..
A kéményseprők kimennek kérésre ingyen.
Szezon vége felé már eléggé elrakodhatott a kémény, érdemes megnézetni.
Ha van kicsi tükröd ami belefér, akkor belenézhetsz hogy látod-e a fényt. Meg ha a nyíláshoz teszed a kezed érezni kell a huzatot. Ha bevizezed a kezed jobban érezni. Vagy egy kis meggyújtott papírdarabbal is lehet tesztelni.
Nem nagy mutatvány a tisztítás. Kell venni egy kéménykefét és végigtolni időnként. A padláson is kell lennie tisztítónyílátnak, meg lentebb is.
Jobb félni, mint megijedni!!!!!!! Csak ez a magoldás? Mást sem írnak, csak
azt, hogy veszélyes, robbanhat, leéghet a ház, de hogy ezt senki nem érti, az a KATASZTRÓFA!!!!!
A kéménytűz a kályhában, kazánban keletkezik, a tüzelő személy hathatós közreműködésével, mert bár azt írja, hogy FŰT, de inkább csak TÜZEL!!!!!
Már legalább ezerszer leírtam, mi a kettő között a különbség!!!! (már egy ember megértette, 8 millió emberből nem nagy siker! A katasztrófa védelemnek is írtam egyszer, talán 3 éve, még választ is kaptam, majd felkeresnek, de a majd-ot nem tudom időpontként kezelni!!!!! Nekem mindegy
én ráérek!!!!!
Önkormányzatoknak is írtam, másnap kaptam egy választ, "vannak szakembereik", másnap leégett egy ház!!!! Olvastam régebben egy statisztikát, az előző évi 600-hoz képest, "CSAK" 500 égett le, ez engem túlzottan nem nyugtatott meg, de ha ennyi javulás ELÉG, nekem elég!!!!
Ma is volt egy már a TV-ben, persze azt nem tudom, hogy tegnap kezdett el leégni, akkor a mai statisztika még jó!!!!
Nézzük mit tehetünk, ha már ég a kémény, zárjuk el a kályha, vagy a kazán minden huzatát, bár ezek tökéletesen sosem zárnak, csökkentik az oxigénellátást!!!!! A tűz a kályhában és a kéményben is csökken, készüljünk hogy a kályhacsövet eltávolíthassuk és egy fazék fedelével a lyukat részben elfedjük, de a tüzet ne oltsuk el, mert újra gyulladásnál robbanhat!! Közbe valaki a padláson nézze meg van-e baj, mert a tető később gyullad meg, ami még egy vizes ruhával eloltható!!!!
Persze az első a tűzoltóság, ők a bonyolultabb helyzetet is kezelni tudják!!!!!!
Mit tehet aki tüzel, minden begyújtás előtt, kikormolja a kazánt!!!!
Mivel a gyártó ezzel tisztában van, ad hozzá szerszámot "AJÁNDÉKBA"!!!!
A kazánba berak lángterelőket, amit ha elér a láng rögtön kormot termel!!!
Szerinte ez növeli a hőátadást a víznek, hogy aztán ezt miért vastag lemezből csinálja, hogy pár évet kibírjon, ha minden nap kaparja!!!!!!!
Gyakorlatilag úgy kellene tüzelni, hogy a láng, ne érje el lángterelőt, higgye el sokkal jobban fog melegíteni!!!!!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!