Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csinaltattam ajtót, de érzem,...

Csinaltattam ajtót, de érzem, hogy a hideg jön befelé. Vastagabb kartonlapokat vagy mit ragasszuk rá belülről?

Figyelt kérdés
nov. 17. 04:50
 1/10 Xira válasza:
100%
Van ilyen gumi csík OBI bagy praktikerben lehet kapni, barna színe van olyasmi mint a hűtő ajtó ajtaján lévő mágneses fehér gumi. Csak az ajtó szigetelés nem mágneses.
nov. 17. 05:03
 2/10 A kérdező kommentje:

A bejárati ajtó lapjára akarom valahogy rátenni belülről.

És ezt a gumit, felkell ragasztani ragasztóval, vagy csak úgy rátenni?

Köszönöm

nov. 17. 05:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Inkább attól kérdezd ezt meg, aki csinálta. Ha már kifizetted, ne neked kelljen már megoldanod ezt a problémát.
nov. 17. 06:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy milyen ajtót csináltattál, hol érzed, hogy jön be a hideg stb... Lehet, hogy az ajtó minőségével van gond, vagy a beszerelés volt rossz, vagy csak állítani kell rajta.

(Én most cseréltettem 3 rétegű műanyag ajtót és tökéletesen szigetel)

nov. 17. 08:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Öntapadóssak a szigetelőcsíkok. De lehet, hogy az ajtópántokat kell kicsit állítani. A készítőnek jelezd, hogy nem jól zár, állítsa be.
nov. 17. 08:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Műanyag ajtót csinaltattam több éve, sajnos, rosszul döntöttem, mert nem olyat csinaltattam, hogy a két lemez között legyen szigetelés q bejárati ajtónál.Csak 2 lap van szinte, belül úres, s nagyon érzem a hideget.

Ráadásul alul a küszöbnél is jön be a hideg.

Akkor belett állítva, de már a garancia lejárt régen, így már nem állítanak rajta.

De nekem avval van problémám, hogy az ajtó lapnál jön be a hideg, s lent .

Mert sajnos nem hőszigetelt ajtót csinaltattam.

Arra gondoltam, hogy karton papirokkal valahogy ráragasztom belül az ajtóra.

Műanyag szigeteletlen ajtót csinaltattam már több éve.

Csak a 2 lap van a bejárati ajtón.

Nagyon érzem a hideget az ajtó közelében, s lent a küszöbnél is jön be.

Régen beallitattam, de már lejárt a garancia.

Arra gondoltam karton papírokat ragasztok valahogy belülre az ajtóra , ez jó lenne?

Sajnos nem belülről szigetelt ajtót csinaltattam pár éve, csak szinte 2 lap van

nov. 17. 10:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Bicske, véletlenül lett elkúldve kétszer.

Szeretnék segítséget kérni.

Köszönöm.

nov. 17. 10:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A küszöbnél rendes szigetelést érdemes berakni amit már javasoltak. Vagy ilyen vékonyabb szigetelő csíkot:

[link]

Vagy ezt a nagyobbat, ez küszöbnél szerintem jobb, nekünk hasonló van és bevált:

[link]

Az ajtót magát pedig tudod egy függönnyel is takarni, az is jól tudja zárni a hideget. Attól függ hogy illeszkedik a falba és merre nyílik az ajtó. Ha befelé nyílik (Általában ilyen) akkor nehezebb megoldani, mert nem tudsz benyitni ha el van húzva a függöny.

Az ajtó lapját is tudod szigetelni persze. Egy építőanyag szaküzletben vagy nagyobb barkácsboltban tudsz venni olyan szigetelő lemezeket, tekercseket amiket ugyan más célra csináltak (radiátor mögé, csövek vagy berendezések, padló szigetelésére) de felragaszthatod az ajtóra is. Ráadásul ezek rugalmasak, ha egy pár cm-rel szélesebbre hagyod és lelóg az ajtódról minden irányban, akkor jobban zár és nyitás-csukás esetén sem zavaró, csak meghajlik. Itt van pár példa:

[link]

[link]

[link]

A felületüket meg bevonhatod egyszerű öntapadós tapétával, hogy az ajtó kinézete is jó legyen belülről.

nov. 17. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Vastag függönyt lehet feltenni.

Ha alul jön be, akkor ajtóseprűt lehet az aljára ragasztani.

nov. 17. 13:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
nov. 17. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!