Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A kőművesek miért dolgoznak...

A kőművesek miért dolgoznak még ilyenkor is kint?

Figyelt kérdés
Vagy akár télen. Hozzánk mindig akkor jönnek a kőművesek, mikor már hideg van. Ez mennyire számít például ajtó beépítésnél? A habarcs megkötésére, és a tapasztásra gondolok, meg arra hogy esetleg megfagy frissen tapasztott felület. A másik ok, hogy nem szeretem ha ilyenkor jönnek, és ez kell nekik, meg az, adjak vizet, áramot, stb. A kutat már fagytalanítani akartam, de emiatt vártam vele. Nem beszélve arról, hogy ők hogy bírják kint? Nem fagy le a kezük? A múltkori kőműves télen jött, de jórészt bent dolgozott, kinn csak ablak felett tapasztgatott egy kicsit. Itt meg egy külső ajtó befalazásáról, és beépítéséről van szó. Még annyit, hogy nem én akartam a kőművest, hanem a tesómék. ( nővéremmel közös az ingatlan, de csak én lakok benne) Meg nem a főépület bejáratáról van szó, hanem csak egy melléképületről, és bontott ajtót kell beépíteni.

ma 15:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert most nincs meleg.
ma 15:45
 2/2 TappancsMancs ***** válasza:

Amennyire tudom a kőműveseknél a jó idő a fő szezon a nagy építkezésekkel és a hidegben a kis munkákat csinálják. De javítsátok, ha tévedek. Télen inkább a beltéri felújításokat és minden beltéri dolgot csinálnak.

Egy ajtó beépítésnél már egyáltalán nem számít a mostani 0-5 C fokos hideg. Legalábbis purhab az van -10 foktól használható, de vakolat és festék téren már nem tudom.

Áramot meg bocsi, de kell nekik biztosítani, mert nem kézzel fúrnak, hanem elektromos gépekkel és amúgy sem használnak valami hű, de sok áramot. Én inkább kávéztatom és üdítőztetem a szerelőket.

A kút fagytalanítását majd megcsinálod később és egy ajtó beépítés elvileg egy nap. Annyival nem csúszol vele sokat. A kezük meg hát úgy bírja ahogy. :)

ma 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!