Hány fok legyen bent?
Fatüzelésű kazánnal fűtünk és 20-23 fok körül van a benti hőmérséklet, de én ígyis nagyon fázom.
Egy másik házrészben, amely éppen felújítás alatt áll, 15 fok volt úgy hogy be volt gyújtva. Üres szoba, padló és minden nélkül, de nagyon meglepődtem, hogy begyújtva is csak 15 fokot tudtunk ott csinálni. Elvileg más lesz ha kerül padló meg bútorok a helyiségbe, de ez aggaszt. Légkondival tervezünk fűteni ott éjszaka, napközben pedig fával. Belülről és felülről is szigetelt a szoba, új műanyag ablakkal.
Egy fűtettlen szoba ki van hűlve, azt egy begyújtással nem melegíted fel, kell neki pár nap folyamatos fűtés... azért nem ment 15fok fölé, mert a padló, falak minden ki van hűlve és visszahűtik a levegőt hiába temperálod azt.
Ha 23fokban fázol, akkor valószínűleg alacsony a páratartalom.
Vagy rosszabb esetben szívbeteg vagy.
Hosszabb távon érdemes figyelni azt a 15 fokot, a falaknak is át kell melegednie.
Az ideális hőmérséklet 20 fok az alváshoz, napközben meg felkell öltözni :)
Miért hülyeség?
Akkor érdemes lenne leszedni?
Már nem rosszindulatból, de a leírás alapján a háznak pocsék a szigetelése.
Azért fázol 22 fokban, mert jéghidegek a falak és a padló.
Szigetelni kívülről kéne, a belső szigetelés csak további problémákat gerjeszt.
Páratartalom.
Ha 22fok van, nem jéghidegek a falak és a padló...
Alacsony a páratartalom... nálam a teljesen szigetelettlen vályogházban amiben hidegek a falak és a padló, pont 23fok van mpst és meg lehet pusztulni olyan melegem van. 80%páratartalommal... ha 30% lenne, valószínűleg fáznék.
Minél alacsonyabb a páratartalom, a levegő annál könnyebben párologtatja el a bőrről a nedvességet, tehát annál hidegebbnek érzed a környezetet.
A falakon hungarocell van és nem érzem őket olyan vad hidegnek, illetve mint említettem nincs padló, se semmi abban a szobában, beton van ami tényleg hideg.
Milyen további problémákra gondolsz, amit a belső szigetelés okoz?0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!