Az ingatlanom előtti járdaszakasz felújítása az én vagy az önkormányzat felelőssége?
Kb 20 méter.
Fel van repedezve, töredezve sok helyen. Már a fű is kinő belőle itt-ott. Idetartozik a házfal alatti lábazatnál lévő, kb 25 cm széles lebetonozott rész is, ami ugye a járda és a fal között van.
Felbonthatom "önhatalmúlag", avagy engedélyköteles, netán maga az önkormányzat elintézi?
Olvasd el a kerület közterületi szabályzatát. Abból megtudod, hogy a kerítésedtől az úttest széléig a te felelősséged a balesetmentes karbantartás.
Nem a felújítás, csak a gyalogos közlekedés balesetmentes biztosítása.
én is új járdát akartam csinálni betonból a töredezett aszfalt helyett, azt mondták csak aszfalt lehet...viszont gondoskodjam a sima járdáról...
Ha rendesen megcsinálod, akkor valóban örülni fog az önkormányzat, és ezzel egyidejűleg meg is büntet, mert engedélyköteles.
Helyi önkormányzat építés osztály, tervrajz és illeték befizetés után (pár éve 3000Ft volt) hagyják jóvá. (mondjuk mi térköveztünk)
Karbantartás is a te feladatod, mint fűnyírás vagy hó eltakarítás a járdáról.
Önkormányzat nem fizeti ki, nem segít, de ha előtted töri ki a nyakát a szomszéd, a te felelősséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!