Önkormányzati lakás igénylés alberlet berles kozt mi a kulonbseg.?
Önkormányzati lakást igényelhetsz, de azt csak szociális alapon utalják ki azoknak, akik megfelelnek a követelményeknek és szerintem most is éveket kell várni rá. Nem tudom, hogy most hogy megy, de régen nagyon-nagyon kedvező volt a lakbér.
Albérlet: magánszemély tulajdonosoktól (nem főbérlőktől) veszel ki lakást üzleti alapon.
Mind a három eddig válaszoló fals információt adott.
Önkormányzati lakás:
-Előzetes regisztrációs nyilvántartás alapján történő elhelyezés
-Szociális bérlakásban történő
elhelyezés
-Előtakarékos bérlakás
-felújításra meghirdetett bérlakások
Csak néhány ami a városomban elérhető és mindenki által
( egyedülállók által is) megpályázható bérlakások
Személy szerint én 1,5 szobás felújításos bérlakásban élek egyedül már 5 éve, és 2 hete hosszabbítottam meg a bérleti szerződésemet újabb 5 évre.
Annyi a lényege ennek,hogy önkormányzatnak vannak nagyon lepusztult állapotú lakásai,meghirdeti felújításra, saját pénzből fel kellett újítanom( az én esetemben 5 évvel ezelőtt 2,5 milliót kellett a lakásra költenem ez volt a szerződésben)
Felújítottam cserébe olcsón nyomott áron, bőven piaci ár alatt bérelhetem az önkormányzattól.
30.000 ft+közös költség
És benne van szerződesemben,hogy 5 évente akár életem végéig hosszabbíthatom a bérleti szerződést,ha fizetem a számlákat.
Az önkormányzatnak jó,mert valaki felújítja a lakását+ hosszú távon bérlője is van.
Nekem jó mert nem kell 40-45 millióért panelt vennem és 170.000 bérleti díjat fizetnem.
És mégegyszer mondom ez egy nyílt pályázat,mindenki által pályázható, egyedülállók és családosok által is.
5 éve a felújításra elég volt 2-3 millió forint az én esetemben 2,5 millió.
Viszont az építőanyag ára felment mostanában 6-7-8 milliós felújításos áron vannak hirdetve a lakások.
Persze vannak feltételek
( nem rendelkezhetsz lakással, házzal,akkor se ha van 1/2 tulajdoni hányadod vagy haszonélvezeti jogod,ez mind mind kizáró ok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!