Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nézik le az emberek a...

Miért nézik le az emberek a panellakást? Miért rosszabb, mint egy akármilyen más társasházi lakás?

Figyelt kérdés

okt. 28. 08:29
1 2
 11/20 Telelő Teve ***** válasza:
100%

Mert Nyugat-Európában is a panel lakótelepekből lettek a külvárosi gettók. Lásd Nápoly-Scampia, Párizs-Clichy-sous-bois, Malmö-Rosengard.

Annak számos oka van, hogy mondjuk Győrben, Szegeden vagy Budapesten miért nem alakult ez ki, de ha mondjuk a kassai Lunyik 9-et vagy a miskolci Avast megnézed azért nem lehetetlen.

okt. 28. 09:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Rossz hangszigetelés? 2023-ban épület téglaházban lakom, itt azt is hallom mikor a szomszédom böfög egyet, de úgy mintha az én szobámba böfögne.
okt. 28. 10:20
 13/20 anonim ***** válasza:
63%
A hangszigetelés szörnyű, azt hallani hogy a másik lakásban pisilnek... Én az újépítésüben (tégla, beton) ilyeneket nem hallok, igazából egy dolgot ami áthallatszik az erős kutyaugatás. De egyébként szerintem is teljesen rendben van a panel, főleg ha normálisak a lakók, ez pedig nem panelfüggő. Az esztétikailag, energetikai felújított meg pláne.
okt. 28. 11:37
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy vagyok mint a 8-as. A lakásomat magát úgy-ahogy szeretném, csak mocskos alja éppel, cigányokkal, nyugdíjasokkal vagyok körülvéve.

Ha kinyitom az ablakom akkor 0-24-ben cigiszag, kajaszag és kukaszag elegye árad be a lakásba. Tök gáz így bárkit odahívni, hogy bocs, nem azért van állott büdös, mert nem szellőztetek, hanem pont azért, mert igen.

okt. 28. 12:13
 15/20 anonim ***** válasza:
62%
Valóban a lakók miatt van inkább gond a panelekkel nem magával a lakással. Méghozzá a 70-es, 80-as években épültekkel. Szerencse ha jó a lakóközösség. Ezekben még ugyanis sok az idős, meg a régi állapota miatt olcsó, tehát sok az egyszerűbb ember...Egyiksem egy álomszomszéd kategória.
okt. 28. 20:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Panel és panel között is van amúgy nagy különbség. Van ahol baromi igényesen meg van csinálva a homlokzat, közös terek (ez mondjuk 100-ból 1 panel) de a többségnél egyszerűen szar érzés hazamenni.

Hiába van rendben a lakásod, ha a lépcsőház, lift, folyosó olyan hangulatú mintha Ukrajnában lennél háborús övezetben. Lepukkant, koszos, büdös.

okt. 28. 21:11
 17/20 A kérdező kommentje:
Akkor ezért nem értettem, nem tudtam, hogy vannak ennyire lepusztult részek is. Szerencsés részen lakunk, se cgok, se igénytelen, lepusztult házak, a szomszédok is normálisak. Nem Budapest.
okt. 29. 06:41
 18/20 anonim válasza:
68%
Kérdező !!! Meséld már el,mert nem igazán nem értem,hogy hogyan lakhatsz te egy 4 EMELETES házban,ahol csak összesen 8 db lakás van ??? Valami nem stimmel !! Vagy milyen településen laksz ??? Emeletenként csak kettő darab lakás van ??? Ilyennel még magyarországon nem találkoztam !
okt. 29. 12:33
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem Budapest, ezt már írtam korábban. Debrecen, Tócóvölgy lakótelep, és igen, a mi lépcsőázunkban emeletenként 2 lakás van.
okt. 29. 14:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Nagynéném panelban él egy kisvárosban Fejér megyében, és nagyon kulturáltak a közösségi terek, és a környezet is. Zaj nincs a szomszédoktól, nagyon kulturáltak. A kisváros paneltömbjeinek 90%-a panelprogramos, a lépcsőházak előtt kertészkednek a lakók. Nincs szemetelés, ordibálás.

Húgomék Székesfehérváron laktak 2 helyen is albérletben, ott már több volt a zaj miatti súrlódás, és nem ismert senki senkit. Parkolóhelyet találni is nehezebb volt, de a lépcsőház többé-kevésbé kulturált volt mindkét helyen.

Viszont az én lakásom egy másik kisvárosban van Mór és a megyeszékhely között, egy tégla társasházban, bányász lakótelepen. Full igénytelenség, pénztelenség, proli környezet az egész. Kivétel nélkül 80 feletti kisnyugdíjasokkal, albérlő proli családokkal, alkoholista öreglegényekkel.

30 éve semmi felújítás nem történt, a közös költség fizetve, de semmi.

Zaj ott sincs, semmi, amúgy nyugodt, csak minden, ami közös, az le van sz@rva. Talajvíz a pincében, Hengerelt fal, alukeretes 40 éves bejárati ajtók, 1960-as évekből való lépcsőházi ablakok, folyton beázó palatető stb.

Én már sok társasházban jártam, szerintem a paneltömbök sokkal jobb állapotban vannak, és kulturáltabbak, mint a tégla társasházak.

Persze a modern lakóparki ingatlanokat ne számoljuk, hanem a bányászvárosi lakótelepeket, gangos bérházakat stb.

A paneltömböknél sokkal jobb állapotúak a strangok, nyílászárók, közös helyiségek.

A tégláknál csak a nedves, omladozó vakolatot, zsíros-koszos falakat, pergő festésű korlátokat, repedéseket láttam.

nov. 2. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!