Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nézik le az emberek a...

Miért nézik le az emberek a panellakást? Miért rosszabb, mint egy akármilyen más társasházi lakás?

Figyelt kérdés

okt. 28. 08:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%
Maga a panellal mint épülettel semmi gond nincs (feltéve hogy panelprogramon átesett). Nekem is tetszik a panel, mint társasház, mint lakótömb. A problémák inkább a lakókkal vannak.
okt. 28. 08:50
 2/20 A kérdező kommentje:
Jaaa, erre nem gondoltam, mi egy 4 emeletes 8 lakásos panelházban lakunk, nálunk szuper a lakóközösség :) - a lakást is imádom, viszont bárkinek azt mondom, hogy panelban lakunk, olyan lesajnálóan néz :( Pedig nem cserélném semmi másra, mi nagyon szeretjük.
okt. 28. 08:58
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
Igazából a nagy hátránya szerintem a lakások közti hangszigetelés hiánya.
okt. 28. 09:01
 4/20 anonim válasza:
86%

Miért foglalkozol azzal, hogy ki mit gondol? Pláne, ha elégedett vagy.

Laktam panelban több helyen is, semmi gondom nem volt velük. A lakók is normálisak voltak mindenhol. Most egy téglában lakom, hát sok a hülye.

okt. 28. 09:02
 5/20 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt: bár én sosem laktam panelban, sok történetet hallottam arról, hogy mennyire rossz a hangszigetelésük. Ha ennek van igazságalapja, akkor egy rossz (hangos) szomszéd mrgkeserítheti egy teljes tízemeletesben mindenki életét.

De azt se felejtsük el, hogy valamiért bizonyos vidékeken egyszerűen a társasházakat nevezik panelnak, építési módtól függetlenül. Ami nem kertes, az sokak szemében "panel", akár a történelmi belvárosok többszáz éves műemlék házai is. Nem ismerik a különbséget, a szó valódi jelentését.

okt. 28. 09:03
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen, a hangszigetelést elhiszem, én panelban is nőttem fel, 3 lakásban is laktunk. Tényleg az első lakásunkban nagyon nagy volt az áthallás, viszont a mostaniban abszolút semmi, lehet, amiatt, hogy ez jó 10 évvel később épült, mint, amiben gyerekkoromban laktunk. Vagy csak csendesebbek a szomszédok :)
okt. 28. 09:06
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Szerintem ugyanolyan, mint bármilyen más társasház. Hülye szomszéd bárhol lehet. A hangokat meg én ugyanannyira hallottam régi téglalakásban is, meg új építésűben is, ahogy panelban is. A szomszédoktól függ, hogy mennyire hangosak. Aki normálisan él, nem csapkodja az ajtókat, nem kopogós papucsban, cipőben jár otthon, nem kiabál, veszekszik, nem üvölteti a zenét, azokat szinte nem is hallani.
okt. 28. 09:21
 8/20 anonim válasza:
91%

nem a társasházzal van a gond, hanem az hogy ezek általában lakótelepekben vannak, amik kész cigánytelepek. Én is ott éltem világ életemben, most is ott van lakásom, de utálom az egészet. 39 nm2-es lakásom van, én ezzel nagyon jól elvagyok, nem is ez zavar, csak ez a sok aljanép körülöttem... Meg hogy állandóan valamelyik lakó gondol egyet és hónapokig tartó lakásfelújítást csinál, a parkolóban rendszerint agyhalott módra parkolnak, a kukáknál rendszerint halomban áll a szemét.

Jártam már Norvégiában, ott is vannak társas házak, de csak pár darab a kertes házak között, és nem 10 hanem ilyen 2-3 emeletesek. Azok szépek is voltak, nyugis volt az élet.

okt. 28. 09:36
 9/20 A kérdező kommentje:
Igen, de ez környékfüggő is, már sajnos mindenhol vannak c.gók, de vannak olyan lakótelepek, ahol meg egyáltalán nincsenek. Nyilván ez az ingatlan árán is látszik, hogy jobb vagy rosszabb környéken van.
okt. 28. 09:40
 10/20 anonim válasza:
29%

nem a cigányokkal lenne gond haver, hanem úgy cigánytelep, hogy menj el egy lakótelepre és nézz körbe. Putri az egész, rozoga fos autók mindenfelé, töredezett omladozó vakolat, munkásosztálybeli emberek akik úgy öltöznek minden nap mintha disznóvágásra mennének, erkélyen büdös bagósok és dobálják lefelé a cigicsikkeket, ha szóvá teszed a szomszédnak hogy jó lenne ha már kussolna és nem bömböltetné a tv-t még neki ál feljebb, stb... Ja meg egy nagyobb városban lakótelepen még parkoló sincs haha, Szegeden nem tudtam elmenni moziba a csajommal este, mert ha kiállok a parkolóból mire jövünk vissza már valaki beáll és nem lesz hely még 2 utcával lejjebb sem, mert van 300 bérlő és 20 garázs kb

Ez egy undorító közeg, és senkinek nem való! Inkább nevezném ezt az egészet munkás szállónak, mintsem élhető hosszútávú dolognak. Amikor minden nap úgy kell aludnom hogy fülhallgató a fülemben valami fehér zajt bömböltetve, az normális?

okt. 28. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!