Miért nézik le az emberek a panellakást? Miért rosszabb, mint egy akármilyen más társasházi lakás?
Miért foglalkozol azzal, hogy ki mit gondol? Pláne, ha elégedett vagy.
Laktam panelban több helyen is, semmi gondom nem volt velük. A lakók is normálisak voltak mindenhol. Most egy téglában lakom, hát sok a hülye.
Egyrészt: bár én sosem laktam panelban, sok történetet hallottam arról, hogy mennyire rossz a hangszigetelésük. Ha ennek van igazságalapja, akkor egy rossz (hangos) szomszéd mrgkeserítheti egy teljes tízemeletesben mindenki életét.
De azt se felejtsük el, hogy valamiért bizonyos vidékeken egyszerűen a társasházakat nevezik panelnak, építési módtól függetlenül. Ami nem kertes, az sokak szemében "panel", akár a történelmi belvárosok többszáz éves műemlék házai is. Nem ismerik a különbséget, a szó valódi jelentését.
nem a társasházzal van a gond, hanem az hogy ezek általában lakótelepekben vannak, amik kész cigánytelepek. Én is ott éltem világ életemben, most is ott van lakásom, de utálom az egészet. 39 nm2-es lakásom van, én ezzel nagyon jól elvagyok, nem is ez zavar, csak ez a sok aljanép körülöttem... Meg hogy állandóan valamelyik lakó gondol egyet és hónapokig tartó lakásfelújítást csinál, a parkolóban rendszerint agyhalott módra parkolnak, a kukáknál rendszerint halomban áll a szemét.
Jártam már Norvégiában, ott is vannak társas házak, de csak pár darab a kertes házak között, és nem 10 hanem ilyen 2-3 emeletesek. Azok szépek is voltak, nyugis volt az élet.
nem a cigányokkal lenne gond haver, hanem úgy cigánytelep, hogy menj el egy lakótelepre és nézz körbe. Putri az egész, rozoga fos autók mindenfelé, töredezett omladozó vakolat, munkásosztálybeli emberek akik úgy öltöznek minden nap mintha disznóvágásra mennének, erkélyen büdös bagósok és dobálják lefelé a cigicsikkeket, ha szóvá teszed a szomszédnak hogy jó lenne ha már kussolna és nem bömböltetné a tv-t még neki ál feljebb, stb... Ja meg egy nagyobb városban lakótelepen még parkoló sincs haha, Szegeden nem tudtam elmenni moziba a csajommal este, mert ha kiállok a parkolóból mire jövünk vissza már valaki beáll és nem lesz hely még 2 utcával lejjebb sem, mert van 300 bérlő és 20 garázs kb
Ez egy undorító közeg, és senkinek nem való! Inkább nevezném ezt az egészet munkás szállónak, mintsem élhető hosszútávú dolognak. Amikor minden nap úgy kell aludnom hogy fülhallgató a fülemben valami fehér zajt bömböltetve, az normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!