Hogy bírtok(akármilyen) társasházban élni?
Nem mindenkinem van lehetősége vidékre költözni kertesbe mert a gyerekgyártás miatt a legkisebb putri is +10 millióval drágább lett
Kiváncsi vagyok hány éves a kérdező mert akármilyen hihetetlen nem mindenki akarja az összes szabadidejét fűnyírással, gazalással, locsolással vagy éppen hólapátolással tölteni...
Vannak normális társasházi közösségek ahol oda lehet figyelni a rendre és hogy ne zavarjuk egymás pihenését
1: "nem mindenki akarja az összes szabadidejét fűnyírással, gazalással, locsolással vagy éppen hólapátolással tölteni..."
Meg autófenntartással, bevásárlóközpontokba kirándulással.
Meg munkával a tízszer akkora fenntartási költség fedezésére.
Meg a gyerek 2 különórára furikázásával - míg a városi gyerekek ugyanazalatt az idő alatt 12 különórát is látogatnak önállóan.
nem a gettóban kell lakást venni, az a problémák nagy részét megoldja.
amúgy mi is szeretnénk házat venni, de egyelőre nem állunk úgy anyagilag
A társasház ahol én élek szuper környéken van, nagyon jó áron és szeretek is itt lakni. Engem nem nagyon érdekel hogy mi van az ajtómon kívül. Kifejezetten otthonosnak nevezném a lakásomat, hiszen én rendeztem be és tettem olyanná hogy megfeleljen. A szomszédaim kedvesek és alapvetően nincsen nagy zaj. Nem mondom, néha hallok ezt azt de abszolút nem az elviselhetetlen kategória. Nálunk minden hétre be van osztva, hogy az adott szintet ki takarítja, úgyhogy nincs kosz, igényesek vagyunk. És lehet hogy ez most fura lesz, de én kifejezetten szeretem érezni mikor jövök fel a lépcsőházba a különböző ételek illatait, engem nem zavar.
Nekem is egy saját ház lenne a cél, de ez nem 2 nap alatt jön össze.
Laktam 10 emeletes panelben, de alig tapasztaltam valamit abból, amit leírtál. Jó lakóközösség volt, igazából jobb, mint most, a kertes övezetben, ott megálltak egymással pár kedves szóra az emberek és segítettek is egymásnak pár apróságban, ha úgy adódott, itt meg mindenki kb. átnéz a másikon.
Igen, volt a panelban egy időbe valaki, aki zongorázott néha, de nem volt zavaró, és igen, néha hallani lehetett, ha a 2 legközelebbi szomszéd jött vagy ment, de ennyi. Ami tényleg zavaró volt, az a lakásfelújítás, de néha ez elkerülhetetlen.
Itt, kertvárosban olyan apróra parcellázták a telkeket, hogy ahol régen 1 kis ház állt, most lakik 2-6 család ikerházban vagy sorházban stb. Itt tulajdonképpen több a zaj: barkácsmunkák, kerti munkák, kerti partik, kutyaugatás stb. De ehhez is hozzá lehet szokni, általában nem zavar.
Amúgy egyetértek, kertesben lakni jobb, de inkább a kert miatt, hogy zöld vesz körül és a lakóterület is nagyobb, meg jobb a kutyának :D - bár nem vagyok ellene a panelkutyáknak, sőt, sok jó példát láttam, mi lakásban nem vállaltuk be.
En 2 evig laktam tarsashazban 2 kulonbozo helyen. Mindkettonel voltak zavaro hangok a szomszedbol. Ez ami a legjobban idegesitett. A masik dolog hogy nem volt sajat udvar, igy mindent a lakasban kellett tarolnom.
A parkolo is kozos volt es mindenki oda parkolt le ahova tudott.
1 eve vettunk kertes hazat. A szomszedot nem hallom amikor porszivozik, szexel, semmit amit a hazaban csinal, csak akkor ha kint van az udvaron. Nekunk kicsi a telek es igy nincs sok munka vele. A funyiras, level osszeszedese nem tart sokaig, nem veszi el az osszes szabadidomet de akinek egyaltalan nincs ra ideje az fizet valakinek hogy megcsinalja. Ha tarsashazban laksz es van kozos udvar akkor is fizetsz hogy az udvar rendben legyen.
Van auto, igy nem fontos hogy a belvarosban legyek de amugy nekunk autoval 15 perc es van bevasarlokozpont, ettermek, benzinkut, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!