Cserépkályha és a szén-monoxid. A többi lent!?
Egy cserépkályha van a szobámban. Most költöztem be, és nem nagyon értek hozzá. Szakember átnézte, kitakarította, és mondta, hogy használjam nyugodtan. Tegnap este, mikor már csak parázs volt benne, már elzártam a cserépkályhát, és be is zártam az ablakot. Kb fél óra múlva jelzett a szén monoxid jelző, hogy szellőztetni kell. (Ez ilyen több szintes szén-monoxid érzékelő). Szóval az lenne a kérdés, hogy mit rontottam el, vagy mit kell máshogy csinálni? Csak akkor zárjam be az ablakot, ha már egyáltalán nincs parázs sem a kályhában? Mert ha jól tudom, a szoba levegőjét használja el az égéshez.
Köszönöm!
Jól értem, hogy nyitott ablaknál akarsz fűteni? Az, hogy a szoba levegőjét használja, nem azt jelenti, hogy folyamatosan nyitva kell lenni az ablaknak, hanem szellőztetni kell kb 3-4 x 5 pecig naponta.
Szerintem ezt a szakemberrel beszéld meg, és őt kérdezd meg, hogy kell kezelni a kályhát. Elvileg jól csináltad.
4#-5# nèl a pont.
Viszont a baj, hogy normális esetben nem ablak rèsnyitas meg ilyesmi kell, hanem normális levegöutánpótlás! Ès ez előírás!
Röviden, amit csinálsz, nem megfelelő, mert nincs levegőutánpótlás az ègèshez. Az ablak így vagy úgy nyitogatása semmikèppen nem normális.
Csináltass lègbevezetőket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!