Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nehéz szag van napok óta a...

Nehéz szag van napok óta a gázbojler körül a fürdőszobában. Mi ez a szag és mire utalhat? Veszélyes? Mi a megoldás arra, hogy ne jöjjön ilyen szag a bojlerből?

Figyelt kérdés

Sokat szellőztettem, huzat is volt, egy ventilátort is bekapcsoltam maximális fokozaton.

Nem akarok állandóan szellőztetni, mert fűtünk is.

A szobámból nyílik ez a fürdőszoba, ahol a gázbojler van. Veszélyes ez a szag vagyis az eredete? Zarjam be a fürdőszoba ajtaját? Általában nyitva szoktam hagyni.

okt. 22. 19:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Csak írtad a szobaablakot, ezért nem értettem, hogy hogy függ össze.

Mindenesetre, azt tudni illik, hogy a bojlerben a gáz égése oxigént (levegőt) igényel. Ha ezt az adott helyiségből veszi, akkor szükség van arra, hogy az elhasznált, azaz a kéményen elszálló levegő helyett valamilyen módon új levegő kerüljön be, mert vákuum mégse keletkezhet. Ha ehhez nincs megfelelő szellőzés (és beépített szellőző nélkül ez valószínű), akkor nem tud üzemszerűen a huzattal a kéményen eltávozni az égéstermék, és visszaszivárog a lakótérbe. Lehet, hogy szén-monoxid is termelődik, de ha esetleg mégse, akkor se jó dolog, ha visszaáramlik a füst. Mondjuk, a szén-monoxid és a szén-dioxid is szagtalan, ezeket nem érzed, de ha más égéstermék szagát érzed, akkor ezek is jönnek vele.

Még akkor is, ha minden technika jó, és nem állnak fenn az #5-ben említett hibák.

okt. 23. 10:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Nagyon rendesek vagytok, köszönöm szépen a sok magyarázatot!

Egy pár napig még megfigyelem.

CO jelzőt veszünk.

Ha továbbra is fennállna még ez a szag, akkor szerelő.

Ma nem éreztem, úgyhogy remélem, valahogy megoldódott.

okt. 24. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!