Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázbojler használata után...

Gázbojler használata után rosszulét?

Figyelt kérdés

Segítségre lenne szükségem.

Anyósomék épitettek fürdőszobát, ár megtakarítás céljából gázbojlert választottak. Azonban 2 nap használták, mind a 2 napon rosszul voltak utánna a család összes tagja aki fürdött a helységben. Keresztfiam elájult, sürgősségire került. A család többi tagja aki használta nagy a pulzusuk és tarkó és mellkasi fájdalomra panaszkodnak (felnőttek). A helység maga kicsi körülbelül 2x2-es hely. Mi lehet a gond? A hely kicsi vagy nincs jól elvezetve valami? Nagyon gyanakszunk, hogy oxigén hiány lépett fel náluk de nem hisznek nekünk, és szerintük véletlen egybeesés. Megjegyzem, amíg nem használták sosem panaszkodtak erre. Mi a megoldás?

okt. 21. 21:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Gátbojlert talán nem is szabadna ekkora légtérben használni.Szellőzőek is hiányozhatnak.A kémény is alacsony lehet.Gáztervező ezt a szerelést bizos nem látta.A gázszerelő is 1 pancser lehetett.Tegyétek össze 2 kezetek,hogy halál eset nem történt.
okt. 21. 21:29
 2/17 A kérdező kommentje:
Tehát ez így használhatatlan ha jól értem. Mit lehet tenni? Mert továbbra is így akarják használni.
okt. 21. 21:33
 3/17 A kérdező kommentje:
Egyébként, sógorom szerelte be. Nem csinált ilyet előtte de ő tipikusan "mindenhez ért" és az úgy tökéletes ne szóljunk bele. Fogalma nincs róla sem a többinek mekkora baj lehet ebből.
okt. 21. 21:41
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
2. Legalább arra beszéld rá őket, hogy szerezzenek be egy szén-monoxid jelzőt.
okt. 21. 21:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Gázhoz nem nyúlhatna csak rendes szerelő. Ez nem barkácsolható, mert halál, vagy robbanás lehet belőle.

Nyílt, vagy zárt égésterű a készülék? Ha nyílt, az a veszélyesebb, még ha szabályosan van is bekötve. Nálunk is kicsi a fürdőszoba, és a nyílt égésterű bojlernál ki kellett vágni alul, és fölül is az ajtót, másképp nem engedélyezték. Még így sem tudtam zárt ajtó mellett fürödni, mert nem kaptam elég levegőt. Ráadásul az égés sem lesz tökéletes, ha nem kap elég levegőt, attól meg visszaáramlik a kéményből a szénmonoxid. Tényleg nem játék a gáz! Ne várjátok meg míg tragédia történik, hívjatok szerelőt.

okt. 21. 21:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem ís irtam hatalmas büntetést szabhatnak ki ezért.
okt. 21. 22:02
 7/17 anonim ***** válasza:
Ez közveszély okozás. Felrobbanhat a ház, és a szomszédok is veszélybe kerülnek. Hallottál már gázrobbanásról? A bentlévők meg, ha szerencsések, "csak" összeégnek.
okt. 21. 22:11
 8/17 A kérdező kommentje:

A szomszédjukban lakunk, egymás mellett van a 2 ház. Ha ők nem is, keresek egy gáz szerelőt hogy nézzen rá. Tisztába vagyok vele hogy ez nem játék. Nem kemény van építve hanem egy vastagabb csövön keresztül engedik ki a gázt. Viszont ahogy meghajlik lefelé engedi, és feltűnt nekik is hogy kevés jön ki rajta. Igyekszem megtenni a tőlem telhetőt. Addig is köszönöm a válaszokat.

(Apropó, nem értek a gázbojlerekhez, ezért is tettem fel a kérdést.) keresek hozzá értő embert ha tetszik nekik ha nem.

okt. 22. 06:26
 9/17 A kérdező kommentje:
Egyébként, én nem vettem annyira szemügyre a bojlert, a szavukból kivéve lehet nyílt égetésű, mivel magyaráztak valamit, hogy mikor bekapcsolják a "láng" nem kapcsol be egyből ahogy a vizet kezdené melegíteni hanem kis idő elteltével jelenik meg a láng.
okt. 22. 06:28
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki a gázbojlert beszerelte az felelőssèggel tartozik. Úgy hívják, hogy foglalkozás körèben elkövetett halálos baleset. Ami börtönnel jár a barkácsolas miatt.

Ha műanyag ablakok miatt nincs ègèslevegő utánpótlás, akkor a füstgáz visszaáramlik, sok lesz a CO is. Valószínűleg ez van. Plussz a nem megfelelő kèmèny is elősegíti, hogy nincs huzat.

A tudatlanság ès az nagy önbizalom eredmènye, hozzáèrtès hiányával.

Az CO tüneteit megtalálod a neten. Ráadásul nem is ürül csak úgy ki a szervezetből. A leg szarabb, hogy izomgörcs miatt tudod, hogy baj van csak nem tudsz ellene tenni, ès tudod, hogy meghalsz.

De egy gázszerelő sem fog hozzányúlni, mert a szabálytalan dolgokèr nem akarnak felelni. Jelen esetben a gázórát is leszedethetik azonnal a szabálytalanságok miatt.

okt. 22. 07:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!