#1 A Parajdi só az egy sima konyhasó, nátrium-klorid és nem kalcium-klorid. Csak van benne egy kevés más anyag is kb. 2-3%, mint minden más sóban is.
okt. 20. 20:02
3/9 anonim válasza:
Kérdező, keress a közeledben egy bioboltot és ott kérdezd meg! A legtöbbször ilyen helyeken lehet helyben vásárolni hasonló dolgokat kis kiszerelésben is. Nálunk az egyik boltban még hajlandóak be is szerezni ha valami kell és abban a nagykerben megtalálható ahonnan a saját árujukat veszik meg. Kérdezz rá, hogy van-e náluk, ha nincsen, akkor meg hogy nem tudnának-e hozni legközelebb. Maximum elutasítanak és akkor marad a webáruház.
okt. 20. 20:06
4/9 anonim válasza:
Vagy 10-15 éve vettem egy hulladékudvarban, valamelyik belső kerületben, guglival találtam. Maximum 5 kg volt (vagy kevesebb), táskában hoztam el. Kb. olyasmi áron volt, mint most 1-2000 Ft. Jégmentesítésre árulták, útszóró só néven. Erre a névre is guglizhatsz, hátha találsz. Vagy hívj fel egy-két hulladékudvart, lesz-e nekik, már időszerű lassan. Gondolom, nem kell élelmiszeripari minőség.
Az Útszóró sót (nátrium-klorid) olyan területekre ajánljuk ahol a fás szárú növényeket a közvetlen útsózás nem veszélyezteti. Az általunk importált útszóró só megfelel a magyarországi előírt követelményeknek. "
okt. 21. 08:32
6/9 anonim válasza:
A bemásolt szöveged is ezzel kezdődik: "hagyományos".
Azért remélhetőleg a kérdező nem debil, és akkor a találatoknál el tudja olvasni, hogy milyen anyagról van szó.
A jégmentesítésre ajánlott Ca-Cl sok helyen az útszóró sók felsorolásában szerepel. Én is ilyen néven vettem anno, környezetbarát útszóró só.
okt. 21. 08:46
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tippeket. Újra beleásom magam a keresésbe.
Bízom benne, hogy a Tescoban is időszerű lesz mert valóban több helyen jégmentesítőként is árulják, mert többek között környezetbarátabb megoldás ennek használata.
Nem szükséges az élelmiszeripari minőség mert csak páramentesítésre használnám. Éppen ezért nem szeretnék sok pénzt kiadni egy 25kg kiszerelésért.
okt. 21. 09:09
8/9 anonim válasza:
Nem akarlak lelombozni, de egy szoba -észrevehető- páramentesítésére kb 100 kg kalcium klorid kell és az is 1-2 hét után telítődik, cserélni kell. Amit abban a kis tálkában kiraknak az emberek az ablakba, annyi mint halottnak a csók.
okt. 21. 09:27
9/9 anonim válasza:
Igaza van a 8-asnak, a hatása ilyen módon nulla. Bár nem írtad, hogy szobát akarsz páramentesíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!