Fejszét, illetve bontókalapácsot milyen helyről szerezzek?
Bontókalapács alatt ilyesmit értek: [link]
Ez beton felveréséhez kellene. Honnan vegyem, hogy bírja is, illetve milyen súlyút?
Fejszéből szintén, milyet és honnan?
Tehát akkor Obi, Praktiker és társait kerüljem? Műanyag vagy fa nyelű legyen?
Fejsze fahasogatásra kellene. Plusz még egy ék is jó lenne.
#3: Nyugodtan megveheted ott is. Fahasogatásra van direkt hasítófejsze, "beépített" ékkel, de kell mellé egy "normális" is.
Kalapácsnál szerintem bontó vagy kőtörő kalapácsot érdemes venni.
Nálam majdnem napi használatban beton törésre már több mint 5 évet kibírt a lenti kalapács így bátran ajánlom.
Favágásnál nem mindegy, hogy milyen fát, mekkora átmérőjű kuglikat hasogatnál. Ha nagyobb kuglikat akkor a hasítóbaltával jársz jobban ha kisebb átmérővel akkor fejszével jobb dolgozni, de szerintem mindkettő kelleni fog. Nem tudom mennyit szánsz rá, nekem a fiskars X27 bevált mellette a lenti hasító van, bár nem vagyok benne biztos hogy a minősége mennyire jó a mostani daraboknak (ugyan ennek az extol prénium márkának az üvegszálas kalapácsai 1 év alatt lejött a feje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!