Ebben az esetben jobb, ha nem használok bontókalapácsot?
Adott egy utcafronti kerítés. 3 db zsalukőoszlop 1,7 magasak. és egy öntött max 30-40 cm magas betonlábazat.
8 méter hosszról beszélünk.
Szeretném megcsinálni normálisan a kerítést, mert a következő problémák vannak:
1, a középső oszlop a kertünk felé meg van dőlve. Kb. 6-7 centi a dőlés a tetejénél mérve.
2, a lábazat nincs bevasalva a zsalukőoszlopba, így a középső oszlopnál a lábazat kb. 3 centit megsüllyedt.
Azt találtam ki, hogy kibontom a középső oszlopot a lábazatot és újraépítem. a Gond csak az hogy a 2 szélső oszlopnak maradnia kell, mert az egyiken a kapunk van, a másik pedig a szomszéd kerítés folytatása (ikerház).
Attól félek, hogy ha bontókalapáccsal esek neki az elbontásnak ki tudja hogy van elkészítve az alapozás, de félek tőle hogy a rezonancia miatt megdőlnek a maradandó oszlopok.
Mit tehetnék? Kinek milyen ötlete lenne a kerítés javításához?
Nálam is meg volt dőlve és egy kisebb vagyont kértek az újjáépítéséért.
Viszont volt egy ötletem, de minden szaki lebeszélt róla, hogy hülyeség.
Mint már máskor is, most is nekem lett igazam és elbontás helyett -egyetlen fillér költség nélkül- függőlegesbe állítottam az egészet.
Egyszerűen -a dőléssel ellenkező oldalon, jó mélyen kikotortuk a talajt és még vizet is engedtem bele, hogy lejjebb is megpuhuljon a talaj.
Azután levertem jó mélyen egy zártszelvényt és a haver olajos autóemelőjével visszanyomtam függőlegesbe az egész betonmonstrumot.
A keletkezett résbe meg betöltöttem amit kiszedtem a túloldalon.
Ez neked is menni fog.
Sok sikert hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!