Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen körülmények közt...

Milyen körülmények közt laktál gyerekként és hogy élsz felnőttként?

Figyelt kérdés
Milyen volt az a ház és ahhoz képest milyen a mostani ahol felnőttként laksz?
szept. 25. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Atlag korulmenyek es most felnottkent is kb ugyanaz a szint van.

Kiveve, hogy kertes hazban elek, gyerekkent is abban eltem, de felnottkent magamtol soha nem lett volna ra lehetosegem, ha nem orokolok penzt, sajnos vagy nem sajnos.

De a szinvonal pontosan ugyanaz. Mindenre jut, de nem vagyunk milliomosok.

szept. 25. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Panel, 4. emelet 2,5 szobás lakás, elvált szülők, 3 testvérrel egy lakásban.

Most családi házunk van, remélhetőleg nem válunk el - ha a párom kibírt velem közel 30 évet, talán kibír többet is, 3 gyerekünk van. Mindenkinek van saját szobája, gyerekként a testvéreimmel laktam egy szobában.

Nem örököltünk, amink van az a saját munkánkból és némi szülői segítségből van amit az induláshoz kaptunk. Az életvitelünkön egyáltalán nem látszik, de a középosztály felső részéhez tartozunk. Takarékosan élünk, arra költünk amire fontos, de nem spórolunk állandóan. Csak nem szoktunk Ázsiába meg Egyiptomba menni nyaralni és elegendő nekünk az Opel az Audi helyett. A házunk sem feltűnő, nem szeretjük a rongyrázást. Jól élünk és könnyen, de megdolgoztunk érte.

szept. 25. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként: társasházi lakás, az egy ember/szoba úgy jött ki, hogy apám a nagyszobát kettéosztotta egy katedrálüveg fallal, amikor már nagyobb voltam.

Most: sorház (=kevesebb zavaró szomszéd, saját kertrész), 1 ember/szoba (én egyke voltam, nekem 2 gyerekem van), plusz minden nagyobb. Konyha helyett konyha+étkező, 1 helyett 2 WC és 2 fürdőszoba.

Meg ugye a tehnikai fejlődés: jobban záró műanyag ablakok, jobb hőszigetelés, klímaberendezések, klasz konyhabútor beépített mosogatógéppel, központi cserépkályha helyett központi fűtés, stb.

szept. 25. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként vályogház, vaskályhás fűtés, faablakok, az ágyban dunyha, rajta 2-3 pokróc, hidegebb reggeleken láttuk a leheletünket. 10 éves koromig nem volt fürdőszoba, a konyhában lavórban, bádogteknőben fürdött mindenki. 1 db tv, 1db rádió, meg 3-4 tucat könyv felentette a szórakozást. Nem számítottunk szegénynek, a faluban ezek átlagos dolgok voltak.

Tiniként egy téglaházban laktunk, amit apám maga épített 3 év alatt, gyakorlatilag ráment az egészsége. Már volt külön fürdőszoba, igaz a bojler fatüzelésű volt, de tudott mindenki 2-3 naponta igazi fürdőkádban fürdeni.

Egyetem alatt a koli számomra maga volt a jólét. Minden nap végtelen melegvíz és a szobákban központi fűtés. Minden nap friss meleg étel hússal. Otthon anyám csak vasárnap tett húst az asztalra, hétköznap krumplileves, zsíroskenyér, befőtt, néha egy-egy májkrém. Volt már kazettás magnóm! Apám 88 körül vett egy VHS lejátszót, nem sokra rá egy színes tévét is.

20-30 éves koromban utazgattam, a 90-es évekhez mérten átlagos lakásokban laktam. 33 évesen építkeztem egy mai mércével is modern házat.

Óriásit fejlődtek az életkörülmények az elmúlt 50-60 évben.

szept. 25. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rózsadombon nőttem fel egy nem túl korszerű lakásban.

Most egy Budapesti családi házban lakom, de a Pesti oldalon.

szept. 25. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Panel földszint, közepestol kicsit magasabb szinten, de inkább közép osztálybelikènt.

De volt olyan is hogy kenyérre is alig jutott.

Jelenleg 4 lakásos tégla ház, közép-atlagos szinten.

Sosem akartam kerteset.

szept. 25. 22:43
 7/9 Hintalow ***** válasza:

14 èves koromig panelben laktunk 3 emeleten, utána elköltöztünk egy "újèpìtèsű" 80nm-es társasházba ugyanúgy újpesten belül (azèrt idèzőjel, mert akkor 98-ban volt új èpìtèsű 😅)

Aztán 25 èvesen vettem magamnak egy 67nm-es panelt káposztásmegyeren egy laza 10-15 perc sètára a család többi tagjától.

Kertes házat nem akartam soha, mert agglóba nem mennèk, nem szeretek vezetni, a környèken meg kène azèrt egy 100 milla, ha ilyen terveim lennènek 😁

szept. 26. 14:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon szegények voltunk, a deviza hitel és apám alkoholizmusa, láncdohányzása, ami már jóval előtte kezdődött, szépen hazavágta a költségvetést. A deviza hitel előtt sem éltünk jól, de mindig volt mit enni, legalábbis amíg élt a nagymamám (2004), ha másra nem is maradt. 2004-ig télen mindig meleg volt a ház, úgy sejtem a nagymamám vette fát is nekünk. Halála utána viszont a hónap utolsó hetére midig kiürült a hűtő, pedig hó elején sem volt nagyzolás. Átlagos ételeink: paprikás krumpli, lecsós nokedli, kruplis tészta, mákos tészta, savanyú tojás, gomba pörkölt, virsli pörkölt, rántott parizer, spagetti virsliből vagy löncshúsból, főzelékek. Havi 1-2x ettünk húst. Mikor már nem volt pénz kajára a szüleim barátai etettek minket.

Deviza hitel után, nem volt pénz elegendő fára a vegyes kazánba (vagy nem volt aki meg vegye szüleim helyett), ezért apám a határba gyűjtögette a fát, már amennyit biciklivel el tudott hozni. Ekkoriban pulóverbe voltunk otthon, néha 2-be, takaró + 2 pléd éjjel.

Új építésű házam van, jó kocsim, jóval átlag felett keresek, de sokat tanultam érte, és jelenleg is sokat dolgozok ezért. A legfőbb tanulságom az egészből annyi lett, hogy, ha elakarok érni bármit is az életben az csak rajtam múlik. Nem szeretek fázni, vacogtam eleget, ezért mindig jó meleg van nálam.

szept. 30. 11:46
 9/9 anonim válasza:

1,5szobás panöj anno

1,5szobás panöj most

"neked is sikerülhet!"

okt. 1. 18:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!