Az olyan használati tárgyakkal, amik még használhatóak lennének, de nektek nem kell, mit csináltok, kidobjátok?
Én utálom a pazarlást, ezért az ilyeneket eddig neten jelképes összegért, 1000-2000 Ft-ért szoktam felrakni. Ingyen nem szívesen, mert az a tapasztalatom, hogy akkor sokkal inkább hajlamosan az emberek szó nélkül "elfeljetnei" eljönni a megbeszélt időben. De olyan is volt már, hogy az illető elkezdett nekem átkozódni, hogy mi az, hogy én nem vagyok képes neki ingyen házhoz is vinni, mikor neki az a dolog hogy kellene...
Na, de a lényeg: netes hirdetési oldalakon, meg facebook csoportokban annyi a csaló, velem is már annyiszor próbálkoztak, hogy kezdek belefáradni és úgy dötöttem inkább nem vesződnék ezzel. Baj, ha ezentúl inkább kidobom ezeket a dolgokat? Vagy kukanapon a kuka tetjére teszem, aztán hátha valaki elviszi?
Ti hogy szoktátok?
kuka mellé teszem ki
eddig mindig elvitték
Hát az a baj, hogy nekem apám, meg öregapám ilyen gyüjtögetős volt és ők is pont így voltak ezzel, hogy elfér. Így rengeteg lom maradt rám, ami ugyan használható, de nekem nem érték. Ennek a nagy részét sok év alatt hála istennek sikerült felszámolnom, bár valamennyi még mindig van.
Az én szemem előtt pont az ő példájuk lebeg, hogy ne legyek ilyen. Ezért ami nek kell, tudatosan nem akarom elpakolni, hogy "kenyeret nem kér, majd valamire jó lesz", mert láttam mi lesz belőle. És majd a sírba se vihetem magammal.
Az értékétől függ. Mepróbálom eladni, ha nem lehet vagy ha alig kapnék érte valamennyit akkor nem vesződök vele hanem kiteszem az utcára.
Volt olyan is amit elajéndékoztunk. Ujonnan kb 10 ezer forint volt de nem volt tökéletes állapotban, karcos volt és valami le is tört róla, ezért kiírtuk fb-ra hogy ingyen elvihető. Valaki jelentkezett érte, kiraktuk az utcára és ott felvette. Ha nem jött volna el érte akkor majd más elviszi.
Nemrég eladtam egy fém polcot. Szerencsém volt mert 2 nap alatt elvitték alku nélkül. Korábban valaki fele annyit ajánlott érte mikor eladtam neki valamit és meglátta hogy ez is ott hever a sufni mögött.
Én is hasonló helyzetben voltam, mint te. Szigetelés miatt tartottam egy jó kis lomtalanítást a padláson és iszonyat mennyiségű mindenfélétől kellett megszabadulnom. Az értékesebbeket meghirdettem, de a t*köm is tele volt már a végén a sok baromarcúval, akik bunkó módon kommunikáltak és sokan át is vertek, nem jöttek érte vagy az átadásnál kezdtek alkudozni. nem ért ennyit az egész. A jó állapotú dolgokat (pl. ágynemű, ami még eredeti csomagolásban volt, régebbi edény- vagy étkészlet) helyi rászoruló családoknak adtam, a paplanokat, takarókat állatmenhelynek. A tényleg használhatatlan maradék ment a hulladékudvarba.
Összegezve: neked kell felmérned vagy eldöntened megér-e annyit, hogy adott esetben hónapokig hirdetgetsz és tárgyalgatsz vagy inkább valamilyen más módon szabadulsz meg tőle.
Kirakom a kuka mellé.
Aki ilyen olcsó dolgokra harap rá, az gondolom olyan is...nincs szükségem arra, hogy mindenféle emberek járkáljanak ide.
Legutóbb egy hajtóművet adtam el 15e-ért, ami újonnan több százezer forint. Nekem nem kellett, ez is olyan volt, ami vagy apámtól vagy öregapámtól maradt rám a garázsban. Teljesen normális meber jött érte, aki csak azért autózta át az országot.
"Olyanok" csak egyszer jöttek, mikor szarvasagancsot raktam fel. De örülök, hogy elvitték, kifizették, nem a kukába kellett raknom. Ez is olyan volt, hogy anyai nagyapám vadászott. Neki érték volt, emlék. De nekem nem érték, a lakásban biztos nem rakom ki a szarvaskoponyákat, évtizedek óta porosodtak a padláson.
Mikör befőttesüvegeket raktam fel ingyen, vásdásul én ajánlottam, hogy ha nekem útba esik, akkor szívesen el is viszem, akkor volt egy furcsa néni. Ott volt a megbeszélt helen időben, de csak kikapta a kezemből a dobozt és szó szerint elszaladt vele, azt sem mondta hogy fapapucs. Nem vártam hálálkodást, de egy köszönöm jól esett volna.
Egyébként kimosott, fedővel rendelkező hibátlan befőttes üvegből most dobáltam ki egy rakattal a szelektvbe. Egyszerűen már nincs kedvem időt és energiát fektetni bele, hogy másoknak ingyen odaadjam. A boltban meg eléképedve látom, hoyg ezekért nem kevés pénzt kérneki és viszik is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!