Ajánlanátok olyan edényeket (lábos, fazék), amiket elektromos tűzhelyen (rezsó felületen) biztosan lehet használni és nem ég le, nem kozmál le benne az étel; és nem válik le néhány hónap használat után a belső bevonata?
Kollégiumba kellene. Eddig már többféle termékkel próbálkoztunk. Ugyan nem voltak csúcskategóriás drága edények, de gagyik sem (az áruk alapján).
A csomagolásukon fel volt tüntetve az elektromos tűzhely piktogramja is, és azt írták, hogy tapadásmentes a bevonatuk.
Ennek ellenére az ételek (pl. tejbedara, főzelékek, stb.) rendre lekozmáltak bennük és csak hosszú idejű áztatással majd közel egy órás dörzsöléssel lehetett eltávolítani a leégett részeket.
Ilyen negatív tapasztalatunk volt pl. a Perfect Home lábasokkal.
Kérlek, ajánljatok olyan edényeket, márkákat, amiket tapasztalataitok alapján BIZTOSAN lehet rezsó jellegű elektromos főzőfelületen használni, és rendeltetésszerű használat mellett hosszú ideig sértetlen marad a belső felületük; és nem tapadnak majd égnek le bennük az ételek.
(Nonszensz, hogy csak levesek készítésre és vízmelegítésre használhatók némely edények!) :(
Én se vagyok jártas a konyhában, de azt azért tudom, hogy nem az edényen múlik az odakozmálás, hanem hogy mennyi zsiradékot teszel a kaja alá (étolaj vagy zsírral kikenni a belsejét).
A bevonatokhoz abszolút nem értek, éppen ezért én mindenképp bevonat nélküli, sima rozsdamentes edényeket vennék! Csak fém (acél), semmi más, így bármilyen főzőfelületen használhatók, csak mikróban nem!
Van erre a célra egy varázseszköz, az a neve, hogy FAKANÁL!
A példának hozott tejbegríz, vagy a berántott főzelék a világon mindenben leég, sőt kifröcsög, ha nincs kavargatva.
Egyébként az 1-esnek is igaza van.
Amit leírtak. Kevergetni kell. A sűrű ételek simán odaégnek, de még meg sem melegednek, és a tej is hajlamos rá. Csak lassan melegítve, esetleg víz, vagy zsiradék alá (attól függ mit melegítesz).
A bevonatos edények sem mindenhatók, mert ha úgy hagyod abba is odaégnek, csak könnyebb kitisztítani.
Köszönöm a válaszokat, bár nem kifejezetten a kérdéseimre válaszoltatok.
Ami engem illet már jó rég óta (>20év) tevékenykedem a konyhában. :)
A gyerekek is nagyok már, csak távol tanulnak. Itthon megtanulták már kisiskolás korukban, hogy mivel, mit és hogyan kell tenni a konyhában, főzés közben, hogy a végeredmény kedvükre legyen. Ügyesen főznek és sütnek.
Tehát a kollégiumban sem azzal van a gond, hogy nem megfelelő alapanyagokat használnak; hogy nem tesznek zsiradékot vagy folyadékot oda, ahova kell; hogy nem kevergetik az azt igénylő ételeket; hogy nem használnak fakanalat. Itthon minden rendben megy. De nálunk a konyhában gáz főző felületek vannak, csak a sütő elektromos.
Még én sem főztem sosem máson, csak gázon. Így nem tudok nekik abban segíteni, hogy milyen edényt hogyan használjanak a kollégiumi villanyrezsós tűzhelyeken. Sajnos az ismeretségi körünkben sincsenek olyanok akik villanyrezsós főzőfelületen főznek. Ezért gondoltam, hogy rákérdezek itt a GYK-n, hátha olyanok is találkoznak a kérdésemmel, akik napi szinten főznek villanyrezsós tűzhelyen.
Még egyszer köszönet a tanácsokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!