Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Télre beszereztétek e már a...

Télre beszereztétek e már a tüzifát ? Saját magatok össze vágjátok készre ?

Figyelt kérdés
Milyen árban tudtok venni ?

aug. 18. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Anyósomék részben fával fűtenek, részben gázzal. Évek óta magyarázzuk nekik, hogy többe kerül a fa (tényleg többe kerül ha már van gázkazánod is és rendesen kiépített fűtésed) de apósom szereti használni a vegyes kazánt is meg a kandallót is.

Tavasz végén vették meg az első adag fát, azóta még 2 alkalommal hozattak, a legutolsó is hetek óta szárad már szépen stócban. Így is kevés lesz nekik, mint minden évben és tél közepén még fognak hozatni egy adaggal.

kalodával hozatják, már hasítva. Utána apróbbra apósom szokta vágni ha kell még mert esetleg túl nagyok a darabok.

A tüzifa ára kevésbé fontos, abban nincs nagy szórás azonos fánál, a szállítás költsége az ami nagy különbség attól függően ki honnan hozatja. Meg persze hogy milyen formában van.

Ha olcsó fát akarsz akkor a közeli erdőgazdaságtól rendeld és magad vágd össze.

aug. 18. 12:38
 2/8 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Én nár felhagytam vele. Inkább a gáz. Jóval olcsóbb. Mikor fát használtam magam vágtam hasítottam. Nem hiányzik már az se.
aug. 18. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen megvettem.

Nyár elején vettem 6 erdei köbméter kőrist (160.000.-), július végén szintén 6 erdei köbméter akácot (190.000.-).

Mindkét fajtát 2 méteres hosszban vettem. Minden éven magam dolgozom össze.

aug. 18. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amíg fával ment a fűtés, addig 1-2 évre előre mindig megvolt a fa legalább.

Mondjuk saját szántó, rét, legelő stb végéről a dűlőből jött. Saját feldolgozással

aug. 18. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Asztalos vagyok így a tűzifa gyakorlatilag ingyen van, gyakorlatilag annyi van, hogy minden évben suoktam jópár köbmétert szétosztani haverok között is.
aug. 18. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly vettem nagyobb mennyiségűt 6500 volt mázsája de idén is ennyi felénk.Altalaban darabolva veszem.
aug. 19. 08:06
 7/8 anonim ***** válasza:
41%
Van egy bő m3 saját vágású. Pénzért nyilván nem veszek, sokkal olcsóbb a gázfűtés, még a rönkben vásárolt fánál is. Ha lenne pufferem, akkor le lehetne vinni a fafűtés árát a gázfűtés szintjére, de minek?
aug. 20. 10:47
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
#7 Nekem van nem használom. De kétlem hogy azzal is utolerhető az olcsó gáz. De ha mégis akkor se kínlódok már fával. Nem éri meg
aug. 20. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!