Télre beszereztétek e már a tüzifát ? Saját magatok össze vágjátok készre ?
Anyósomék részben fával fűtenek, részben gázzal. Évek óta magyarázzuk nekik, hogy többe kerül a fa (tényleg többe kerül ha már van gázkazánod is és rendesen kiépített fűtésed) de apósom szereti használni a vegyes kazánt is meg a kandallót is.
Tavasz végén vették meg az első adag fát, azóta még 2 alkalommal hozattak, a legutolsó is hetek óta szárad már szépen stócban. Így is kevés lesz nekik, mint minden évben és tél közepén még fognak hozatni egy adaggal.
kalodával hozatják, már hasítva. Utána apróbbra apósom szokta vágni ha kell még mert esetleg túl nagyok a darabok.
A tüzifa ára kevésbé fontos, abban nincs nagy szórás azonos fánál, a szállítás költsége az ami nagy különbség attól függően ki honnan hozatja. Meg persze hogy milyen formában van.
Ha olcsó fát akarsz akkor a közeli erdőgazdaságtól rendeld és magad vágd össze.
Igen megvettem.
Nyár elején vettem 6 erdei köbméter kőrist (160.000.-), július végén szintén 6 erdei köbméter akácot (190.000.-).
Mindkét fajtát 2 méteres hosszban vettem. Minden éven magam dolgozom össze.
Amíg fával ment a fűtés, addig 1-2 évre előre mindig megvolt a fa legalább.
Mondjuk saját szántó, rét, legelő stb végéről a dűlőből jött. Saját feldolgozással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!