Amerikabol hoztam haza hajvagot es szakalnyirot, ezutan beszereztem egy 220-110 voltos aramatalakitot de nem mukodik mi lehet a gond?
Egesz pontosan mokudik de meg mindig olyan a hangja mint egy helikopternek mintha meg mindig tul sok aramot kapna. Sajnos nem ertek hozza de leirok nehany adatot hatha segit
A hajvago: 120V~60hz 12w
Az aram atalakito: 230-110V AC-AC up to 300 W
Elore is koszonom a segitseget tenyleg nem ertek hozza ugyhogy elnezest ha nagy hulyeseget kerdeztem.
Itt csak 50 Hz van, ezért érezhetően kisebb frekvenciával dolgozik a hajvágó. Gondolom transzformátoros az átalakító.
Ha még közbeiktatsz egy frekvenciaváltót, azzal be lehet pontosan állítani a 60Hz-t. Kérdés az, hogy érdemes-e egy kb. 100 ezer forintos frekiváltóba beruházni, hogy működtetni tudjunk egy 15 ezer forintos masinát.
Mennyire nehéz az áramátalakító?
Mintha lenne benne egy nagy fémdarab, vagy annyira azért nem nehéz.
Utóbbi esetben elektronikus, valószínűleg vált frekvenciát is, és emiatt nem igazi szinuszos a kimenete.
Neked egy hagyományos 2:1 áttételű trafó kellene, abból sem nagy 12 Wattra, de ennek beszerzési költsége és bonyolultsága vetekszik egy európai piacra szánt hajnyíróéval.
A komolyabb hajvágók mind rezgőkésesek, nehezebbek de erősebb, tartósabb gépek.
Nem kell neki szinuszos átalakító, attól tényleg csak a hangja másabb kicsit,
viszont 60 Hz igen, azt megköveteli.
Ha nem akarsz többet költeni rá, a jelenlegi átalakítóval is használhatod...... nem tökéletes, hamarabb el fog romolni,
de így is hosszú évekig bírnia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!