Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek 1 éven belül született...

Akinek 1 éven belül született gyermeke, nektek kb. minden együtt mennyibe került, mire mindent beszereztetek?

Figyelt kérdés

Elsősorban azokhoz szól a kérdésem, akik egy éven belül vállaltak gyereket (vagy mostanában születik és már nagyjából tudják), nektek mennyi lett a vége?

Tudom, hogy nagyon eltérő lehet, már csak az orvosok tarifája miatt is, vagy hogy használt/új darabok és hogy mi mindent veszünk a babának, de egy kb. összeg érdekelne.

Mi még nagyon az elején vagyunk.

Az biztos, hogy örökölni semmit nem fogunk. Mindent venni kell a babakocsitól az utolsó kis zokniig.

Elsősorban újakat nézünk, tapasztalatokat gyűjtünk, de nem vetjük meg a használt dolgokat sem.

2023. aug. 7. 08:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly októberi a fiam, semmit nem örököltünk, nagyszülőktől néhány rucit kaptunk. Nekünk elég magas összeg lett a vége 1-1,5 millió kb. Ami nagyobb összeg volt: babakocsi, kiságy, matrac, légzésfigyelő, nosiboo orrszívó. A maradék összeg a sok kis apróságból tevődött össze. Idén novemberben jön a hugi, neki egy kiságyon kívül semmi nem kell. Plusz kiadás még: fiunknak veszünk egy új autósülést, meg vettünk egy testvérbabakocsit.
2023. aug. 7. 08:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is 1,5 millióval számoltam.

Akkor nem igazán lőttem mellé elsőre.

Pislogtam egy-két termék árán, de ha ennyi, hát ez van.

Igyekszünk észszerű keretekben mozogni, de van amin nem lehet spórolni és fontos is, emelett biztos lesz, ami (számunkra) felesleges, de nem tudhatjuk.

2023. aug. 7. 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kaptunk senkitől, egy árva bodyt sem. A bútorok (újonnan) 350 ezer körül voltak.

Babakocsi 3 in 1 - használtan - 45 ezer, ruhák újak és használtak vegyesen talán úgy 40 ezerért (de utána folyamatosan rendelgettem az első hónapokban). Sok kisebb tétel, amiket nem tudnék számszerűsíteni, de biztos több 10 ezer ft.

Magánorvoshoz jártam terhesgondozásra, ez 15 ezer, majd 20 ezer volt alkalmanként, és a 24. héttől szoros kontroll volt. Összesen talán 8-10 alkalom, plusz a genetikai uh-k és a kombinált teszt egy másik orvosnál, ezek 55 majd 25 ezer forint.

2023. aug. 7. 09:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem februárban született a kisfiam, kiságyat, matracot, ruhákat, pelenkázó bútort, kiskádat autósülést kaptunk.

Így kb fél milliót költöttem. Ágynemű neki, pelenkák, falmatrica, kislámpa, pipere dolgok, pár számunkra tök fölösleges dolog is becsúszott (cumi, cumisüveg) 1-2 babakönyv, babanapló, néhány játék, mert cukik voltak és muszáj volt megvenni... :) meg azért én is vettem pár ruhácskát.

Aztán még vettünk egy babakocsit a market placeről, illetve nekem kellett pár zsákruha.

De az orvosi dolgokat, szülést államiban csináltam.

Minden amit megvettem használatban van, a könyveket pár hónaposan is szerette nézegetni, a játékaival már "játszik" értsd rágcsálja őket :D

2023. aug. 7. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk decemberi lesz a baba, de a legtöbb dolgot megvettük, ami kell, meg tudjuk, kb. mennyi lesz, amit nem.

Az orvosi költségek, mivel mindent magánban intézek, nekem kb. 3-400e forint lesz a végére, és ebben a magánkórházas szülés nincs benne. Problémamentes terhesség, szóval ebben az árban a 3 labor, a 3 genetikai ultrahang, plusz a havi rám néz a doki vannak benne.

Dolgokat pedig nem nagyon öröklünk mi sem, egy-két apróság van, amit barátoktól megkapunk, mert az ő rokonságukban nem kellett, pl. babakád. Amit veszünk, nagyjából 600-700e forint körül van, vegyesen használt és új dolgok. Pl. ruhát nem veszek újonnan, max párszáz forintos pepcósat, mert arra, hogy hordja 1-2 hónapig (vagy addig sem), lebukja, lekakilja, ha kicsit nagyobb lesz, blw-zzen, sarazzon, felszántsa a padlót, nem kell márkás, drága ruha. Rugikat pl. 200 ft/darabért vettem, a végén még kedvezményt is kaptam ebből, úgy örült a csaj, hogy végre valaki elviszi. Babakocsit is használtan vettünk, mert akkora túlkínálat van a piacon, hogy potom pénzekért lehet kapni (és túl nagy elvárásunk nincs, mert nem elsődleges hordozási eszköz lesz). Viszont a 4 db hordozókendő húzós volt 120-ért újonnan, az újszülött mosipeluskészlet 45e szintén újonnan (egészségpénztárra elszámolhatók, így azért lejön valami ebből az adókedvezménnyel), babaöblöt is tudtunk venni újonnan 32-ért (kiságyat nem veszünk egyelőre). Még majd légzésfigyelő+tanfolyam lesz, ami húzósabb, plusz egy jó minőségű autósülés (ezeket már csak a garancia miatt sem venném használtan). És akkor kellenek majd apróságok, amiket majd a végefelé akarok megvenni, vagy ha akciós lesz valahol. Meg még a fejlesztőjátékok, könyvek, adamo hinta, stb. nem olcsók, de én azt elég fontosnak tartom, ezért vettünk pár darabot. Halmozni nem kell, mert a gyerekeket ismerve egy hülye kanál izgalmasabb lesz mindennél. Meg mi vettünk pólyákat, azokkal lehet, hogy megszívjuk, ha nem tetszik majd a gyereknek... de semmi sem tökéletes :D. Nyilván ezek egy része luxusdolog, és tök jól felnőnek nélkülük is gyerekek, de mi úgy döntöttünk, nekünk fontos.

Cumisüvegeket, cumikat viszont egyelőre nem vettem, az ingyenes csomagokból egy kis kezdő készletet simán össze lehet szedni, aztán meglátjuk, hogy anyatejes vagy tápszeres lesz, mennyit fog apuka etetni, stb., és ahhoz igazítjuk a többi vásárlását. Ebből szerintem addig nem is érdemes venni, amíg ezek nem tisztázottak. Meg kézi mellszívót vettem, elektromosat csak akkor, ha valóban szükség van rá, ami élesben derül ki.

Szerintem érdemes megnézni a használt piacot. A babakocsit mindenképpen, plusz a luxusabb dolgokat, amikről tudjátok, hogy nem létszükséglet, de ti mindenképp akartok venni. Nekem a Doodoo volt ilyen, újonnan a tartalékplüssös 25.000 forint, én megvettem 10-ért. Ha várok, akkor szerintem ment volna olcsóbban is, csak nem volt kedvem állandóan ezt nézegetni.

Meg érdemes végiggondolni, kell-e minden, amiről azt mondják, hogy kell. Nagyon mondták nekem ezt a pelenkázó komódot, de szerintem annyira túl vannak árazva, hogy inkább vettem egy fiókos szekrényt a Jyskben leárazva a babaruháknak (és ez legalább később is használható), meg egy pelenkázóalátétet, amit majd rárakok a mosógépre, utána meg letörlöm, és elrakom. Nem foglalja pluszban a helyet, és nem kell gondolkodni, hogy mit kezdek vele, ha megnő a gyerek. Meg nálunk egyelőre nem lesz saját szobája a gyereknek, velünk fog aludni esténként, így majd komolyabb bútorokat akkor veszünk neki, amikor ezek aktuálisak lesznek az akkori aktuális igények szerint.

Vagy ismerős család vett babakádat, de végül a saját kádban fürdetnek babatartóval, mert sokkal kényelmesebb nekik. Így a kád felesleges lett. De nekünk meg muszáj, mert zuhanyunk van.

2023. aug. 7. 10:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Olcsóbb kategóriás újonnan vásárolt babakelengye kb 1 millió ft-ból kijön.

(Pepco, kik, sinsay ruhák, kunert/ touragoo/ mamakiddies 3:1 babakocsi, DM saját márkás termékei, illetve mindennek az egyeszerűbb változata pl.: nosiboo orrszívó helyett, a klasszikus orrsziporszi)

Ha pedig a drágább kategóriás termékeket választjátok, akkor határ a csillagos ég!

Nekem az a tapasztalatom,hogy bizonyos termékekből jó az olcsó is, de van amiből hosszú távon jobb a minőségi.

Pl.: légzésfigyelőből 1 érzékelő lapos angelcare volt az első babánál. Nagyon sokszor riasztott tévesen.

Most a második babának 3 érzékelőlapos Miliant vettünk és az hibátlanul működik.

Vagy pl a babakocsiból is az olcsókategóriás Mamakiddies dream 3:1 vettük az első babának.

Maga a babakocsi nem rossz, de az autós hordozója katasztrófális és ugyanilyen rossz a kunert, touragoo és társai.

Szóval az autós hordozóból is újat vettünk a második babának. Nem a legdrágábbat, de megbízható fajtát: cybex aton 5.

No, meg van egy csomó minden ami felesleges pénzkidobás. Pl.: cumisüveg sterilizáló, bébiétel melegítő, babatartó a kádba, stb.

És persze vannak olyan termékek is, amik adott esetben hasznosak lehetnek, de előre nem venném meg pl.: mellszívó, babafészek, adamo hinta, stb.

Szóval nagyon sok mindenen múlik, hogy mennyi az annyi.... :)

2023. aug. 7. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!