Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Átfolyós gáz vízmelegítő vagy...

Átfolyós gáz vízmelegítő vagy villanybojler? Gázossal jobban járnánk az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg villanybojlerünk van, hárman vagyunk és az áramszámla havi 20.000 Ft felett van (most jött meg az átalány, jövőre még ennél is több lenne :/). Csak a régebbi hűtőre és a villanybojlerre tudunk gyanakodni, még csak az se mondható el hogy a nap 24 órájában megy a TV és számítógép. Amit még tudni érdemes, villanybojlert nem tudjuk éjszakai árammal használni mert kevés lenne a meleg víz, így viszont igen gyakran bekapcsol.

Mérlegelve ezt a helyzetet, szerintetek sokat lehetne spórolni a gázos vízmelegítővel (továbbá a későbbiekben egy takarékosabb hűtő vásárlásával)?

2010. nov. 2. 10:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A+-os hűtő, A-s fűtési keringető szivattyú, akváriumszűrőből is direkt olyat vettem, ami ugyan nem volt olcsó, de a legkisebb a fogyasztása a teljesítményéhez képest, mindenhol energiatakarékos "izzók" vannak, és a tv-k sem méteres képátlójúak.

Így ki jön ennyire. Persze azért oda is figyelünk, hogy semmi ne menjen feleslegesen.

2010. nov. 11. 08:35
 12/14 anonim válasza:

Szerintem a hűtőd okozza a nagy áramfelvételt. A hőátadása valamiért megváltozott, ezáltal nagyságrendekkel több áramot fogyaszt. Pánikszerűen becsukott szemmel eldobni és egy energiatakarékos hűtőre cserélni.

Nálam hasonló volt a helyzet.

2011. jan. 2. 13:19
 13/14 anonim válasza:
Én pontosan ezen gondolkodok , hogy a gázbojlert akarom lecserélni átfolyós villany bojlerre.Ugyanis a gázbojlert és a gáztűzhelyemet leplombálta a Főgáz meosa , mert egy szellőző 6 órai késéssel lett felszerelve ..gázfőcsap csere volt a házban ..én közben ablakot cseréltem az ablakosok nem szereltek fel szellőzőt én meg nem tudtam---a meos meg jött reggel ---az ablakosok 6 órával később ---és ez miatt most a szomszédban fürdök és néha eszek főtt ételt is.:)Emberségből ZÉRÓ ahogyan a panaszlevelemre reagáltak..Elhibáztam a jegyzőkönyvet én hülye aláírtam.Ők kötik a karót jegyzőkönyvben írtakra ...légtérterv..50ezerért...én meg elvből nem csináltatok , mert pótoltam a hiányt még aznap a szellőző szabványos /30ezerért/ . A Főgáz meósának csak vissza kellett volna jönnie hiszen másnap még a melletünk lévő lépcsőházban dolgoztak.Úgyhogy most azon gondolkodom a villanybojlerrel jobban járok ? vagy???
2011. dec. 3. 11:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha mindenképpen gázra akarsz váltani, akkor kémény nélküli tartályos gázbojlert vegyél inkább ne átfolyósat.
2014. szept. 23. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!