Van a gyakorlatban gázpalackos vízmelegítő (átfolyós/tárolós)? Mennyibe kerülhet egy ilyen üzemeltetése?
Pb gázosban gondolkodunk?
Konvektorokat, tűzhelyeket simán (általában fúvóka cserével) át lehet alakítani földgázról Pb gázra, azonban nem tudom, hogy van-e lehetőség vízmelegítő esetében is (bár,miért ne lenne?). Készülékek ilyen szintű átalakítását nem igen szoktam elvállalni vagy tovább adom.
Ellenben ismerősöm cirkóval fűt és átalakította Pb-re és majdhogynem drágább neki, mint a földgáz. Vissza is állt. Természetesen, ha nincs földgáz bekötve, akkor ez nem kivitelezhető.
Amennyiben van földgáz én tanácsolnám a földgázzal való szerelést, a Pb egy "ocsmány", aljas gázfajta és 10 gázrobbanásból 9-et a Pb okoz. De természetesen senkit nem akarok lebeszélni semmiről...
Na, megérdeklődtem. Boschban van átfolyós vízmelegítő, ami átalakítható Pb gázra is.
11-es széria (11liter / perc)
őrlángos: 41.500.-
piezos: 49.900.-
ehhez átalakító készlet: 4500.-
14-es széria (14liter/perc)
csak piezos van: 73.000.-
ehhez átalakító készlet: 11.000.-
Minden készülék, amiket felsoroltam kéményes...
Készüléket azonnal tudok szerezni, az átalakítókra pár napot (2-3nap) várni kell. Bp és Pest megye és a szerelés is megoldható...
Jól hangzik a dolog, csak nekem nincs a helyszínen kémény.
Parapetes készülék jöhet csak szóba, vagy hőtárolós gázbojler. az utóbbinál vigyáznom kell majd a szellőzésre.
Amúgy jó vételnek tűnnének a Bosch-ok.
Utána érdeklődöm parapetes készüléknek.
Ellenben biztos van tárolós boyler is ami átalakítható, ellenben én csak a vízmelegítőket kérdeztem meg a múltkor :(
Privát e-mailt, ha kapnék, akkor oda írnék, mert itt már kezd elveszni az éterben a kérdése :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!