Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miskolc mennyire “élhető”?

Miskolc mennyire “élhető”?

Figyelt kérdés

Ide kezdek egyetemre, de a sok rémhír miatt el is ment tőle a kedvem. Én Ózd mellett egy kis faluban élek, de Egerben tanultam. Ózdon (heti 2x jártam ott; 5 éven át) nem ért semmi atrocitás sem Egerben. Viszont Miskolcról nagyon sok rosszat olvasok.

Milyen valóban ott élni? Én nem csak az egyetem falai között szeretnék lenni. Szeretnék pl.: plázába menni, jókat enni, beülni valami hangulatos helyre meginni valamit. Esetleg szórakozni menni bulikba. Ilyen szempontból mennyire lehet rá esélyem?

Nagyon tűnődöm, hogy inkább be se kezdek Miskolcra, hanem kihagyok 1 évet, mert Pestre is simán felvettek volna egyetemre 450 ponttal.

Tényleg csalódott és kilátástalan vagyok most. Én nem miskolciként Lillafüredet és Tapolcát azonosítottam Miskolccal, hogy milyen szép helyen, zöld övezetben leszek, nem csak “beton jungelben”, nem számoltam a rémhírekkel. (Meg mivel Ózd mellett lakom, amiről szintén sok rémhír kering, ahhoz viszonyítottam, hogy valószínűleg Miskolccal is csak előítéletesek)

Ezt nem rosszindulatból írom, nem vagyok előítéletes, de most pár ismerősöm is elbizonytalanított, hogy engem “biztos kinéznének ott”… Én pedig nem akarok úgy lehúzni 4-5 évet, hogy nem érzem magam konfortosan.

Szóval, aki tényleg miskolci annak megköszönöm a válaszát, negatívat-pozitívat egyaránt.

aug. 10. 15:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
25%

Acélváros, bányászváros,

odamenni igen káros.

Borús napok, ködös hetek,

minden utcán sok a retek.

aug. 24. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!