Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miskolc mennyire “élhető”?

Miskolc mennyire “élhető”?

Figyelt kérdés

Ide kezdek egyetemre, de a sok rémhír miatt el is ment tőle a kedvem. Én Ózd mellett egy kis faluban élek, de Egerben tanultam. Ózdon (heti 2x jártam ott; 5 éven át) nem ért semmi atrocitás sem Egerben. Viszont Miskolcról nagyon sok rosszat olvasok.

Milyen valóban ott élni? Én nem csak az egyetem falai között szeretnék lenni. Szeretnék pl.: plázába menni, jókat enni, beülni valami hangulatos helyre meginni valamit. Esetleg szórakozni menni bulikba. Ilyen szempontból mennyire lehet rá esélyem?

Nagyon tűnődöm, hogy inkább be se kezdek Miskolcra, hanem kihagyok 1 évet, mert Pestre is simán felvettek volna egyetemre 450 ponttal.

Tényleg csalódott és kilátástalan vagyok most. Én nem miskolciként Lillafüredet és Tapolcát azonosítottam Miskolccal, hogy milyen szép helyen, zöld övezetben leszek, nem csak “beton jungelben”, nem számoltam a rémhírekkel. (Meg mivel Ózd mellett lakom, amiről szintén sok rémhír kering, ahhoz viszonyítottam, hogy valószínűleg Miskolccal is csak előítéletesek)

Ezt nem rosszindulatból írom, nem vagyok előítéletes, de most pár ismerősöm is elbizonytalanított, hogy engem “biztos kinéznének ott”… Én pedig nem akarok úgy lehúzni 4-5 évet, hogy nem érzem magam konfortosan.

Szóval, aki tényleg miskolci annak megköszönöm a válaszát, negatívat-pozitívat egyaránt.

aug. 10. 15:16
1 2
 1/11 anonim válasza:
70%

Ha egy nap leirnád, mire kaptad azt a 450 pontot, megtisztelnél vele. (mert ahogy olvasom az irásod, nem az IQ-dra)

Te... konfortos :)

aug. 10. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Te tényleg nem vagy normális... Ha Ózd környékéről jössz - és ezek szerint legalább 18 évet túléltél ott - akkor honnan a búbánatból veszed, hogy a Miskolccal kapcsolatos "rémhírek" igazabbak, mint amit Ózdról hallani?

Ki és miért nézne ki Miskolcon? Szerinted a plázákban, szórakozóhelyeken, kávézókban kiraknak egy táblát, hogy az ózdi járásból érkezőknek tilos a belépés, és majd elkérik a lakcímkártyádat? Komolyan, nem értem, amit itt összezagyváltál...

aug. 10. 16:28
 3/11 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es!

Egy betű elgépelése (egy nem túl hivatalos platformon) nem jelenti azt, hogy alacsonyabb IQ szinttel rendelkeznék. Ezzel ellentétben a Te stílusod jobban árulkodik az IQ szintedről, emelett az EQ szinted sem lehet túl magas. De megtisztellek: írtam egy 95%-os emeltet angolból, illetve egy 80%-os emeltet töriből, és kaptam 100 plusz pontot a két 45% feletti emeltemért, illetve a nyelvvizsgáimért is megkaptam volna… Ez a 450 pont SEMMI, legalja szint azon a szakon, ahova engem felvettek :)

aug. 10. 16:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves 3!

A szövegértésben csúsztál el. Segítek: azt írtam, hogy Ózdról is olyan hírek terjednek, amik nem feltétlen igazak és ugyanezt gondolom a Miskolcról keringő rémhírekről is.

Nem gondolom, hogy kinéznének! Ismerősök mondták, hogy valószínűleg megkörnyékeznének nem feltétlen jószándékú emberek is. ( nem feltétlen azért mert Ózd környékén élek)

aug. 10. 16:55
 5/11 A kérdező kommentje:

*emellett

Ha az eddigi válaszolók miskolciak, akkor valóban megértem miért van ennyi rossz vélemény a városról és miért van egy kalap alá véve egész Miskolc.

aug. 10. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Feltettél egy rendkívül ostoba kérdést. Milyen válaszokra számítottál? Azon gondolkodsz, hogy inkább el se kezded az egyetemet, mert "ismerős azt mondta", meg egyéb hülyeségek. Mennyire élhető Miskolc? Élhetőbb, mint Ózd. Azt végképp nem értem, hogy jönnek ide a betondzsungelek (minden nagyvárosban vannak lakótelepi részek). Se eleje, se vége a gondolatmenetednek.

aug. 10. 20:37
 7/11 anonim válasza:
65%

Szerintem ózd mellől Te pont Miskolcra való vagy :) Oda vagy szocializálódva Hevesbe, Borsodba. Neked inkább pest lenne újdonság, és valószínűleg inkább ez lenne "rémes". Én pesti vagyok, tesóm Miskolcon tanult tovább, én Egerben. Mindketten szerettük. Boldogan járunk vissza nosztalgiázni, kirándulni, a bulik is nagyon jók voltak. Minden évben visszatérünk, már nem laknék ott, de tanulni teljesen jó volt mindkettőnknek. :) Én Ózd mellől inkább maradnék Miskolc mellett, utána még jöhetsz dolgozni akár pestre. Emiatt nem hagynék ki egy évet.

2 barátnőm, és több ismerős jelenleg is Miskolcon lakik, ott alapítottak családot, el nem jönnének onnan. Minden csak hozzáállás, nézőpont kérdése. Egyetemet biztos ki lehet bírni, én Egerből gyakran hétvégén átmentem Miskolcra nézelődni, vásárolgatni is, ha nem mentem haza. :D Nagyon szerettem azokat az éveket. Az egyetem pedig nagyon jó ott, mások is kibírják, akkor vajon mennyire kell komolyan venni az előítéletet. Mellesleg mi Miskolcról egyszer tovább mentünk Ózdra, múzeumot akartuk megnézni. A hányinger kerülgetett már a környező településeken áthaladva is. Ózdról és a környékről is menekültünk haza ahogy tudtunk, de a múzeum nagyon klassz élmény volt. Teljesen más világ volt az a környék, mint amit megszoktunk (én pesti, férjem Balaton partjához közeli faluban nőtt fel). Szóval szerintem Neked Miskolc inkább maga a palota lesz :) Van barátom, aki most kezdi ott a 3. diplomájához a képzést Miskolcon. Én Pesten kezdem a másodikat, de csak mert már ide köt engem a család, a GYED ideje alatt folytatom a tanulmányaimat. :)

aug. 12. 06:48
 8/11 elistvan ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Miskolcnak csak a híre rossz különösen az Avasnak. De mondjuk valóban röhejes Ózd mellett lakóként ezen parázni. Amíg Szellő István nem mondja be naponta az esti 7 órás hírekbe, hogy menet közben 3 embert molesztált a volán buszon valaki a Búza téren addig nincs miért aggódni. Mind mindenütt Miskolcon is vannak neccesebb részek, pl: Lyukóvölgy de nyilván egyetemistaként nem ott laknál.

aug. 12. 09:42
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

Te kérdezted múlt héten, hogy milyen az Avas, mert ott leszel albérletben? Érdekes ott le lettem pontozva, hogy nem az Avas Miskolc legjobb része, itt meg mindenkit felpontoztak, aki ijesztget.. 🙄

Borsodiként semmi meglepetés nem fog érni, szerintem kezd el az egyetemet. 1000x inkább Miskolc, mint Budapest, de persze ez az én véleményem 🙂

aug. 12. 10:22
 10/11 anonim válasza:
65%

Kérdező, nyugodj meg, ha Ózdon túlélted az elmúlt éveket, Miskolc sem lesz már rosszabb. Van pár hírhedt gettója a városnak, de azok felé úgysem fogsz menni, eldugott helyen vannak. A közbiztonság átlagos, inkább csövesek meg kéregetők vannak. Meg itt-ott szemetes, koszos, gazos közterületek. Na de most komolyan, azok hol nincsenek?

Az egyetem pedig nagyon szép környezetben van, gyönyörű fás-parkos hely, mostanában több épület is megújult, szóval pozitívan fogsz csalódni.

aug. 13. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!