Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen fűtési rendszer gazdasá...

Milyen fűtési rendszer gazdaságos, melyik vált be nálatok ?

Figyelt kérdés
A fűtési rendszer bekötése előtt állok, eddig kandalló és cserépkályha volt.
2024. júl. 21. 19:02
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Bízzál a globális felmelegedésben, az biztosan beválik és költeni sem kell már rá.
2024. júl. 21. 19:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kondenzációs gázkazán radiátorokkal a legoptimálisabb megoldás számodra. A jelenlegi rendszerek kivitelezési árait, a megtérülési időket figyelembe véve, és, ha a kamu rezsikereten belül maradsz, ennél költséghatékonyabb megoldás nincs.

Hogy megtudd beleférsz-e a kamu rezsikeretbe csak egy energetikát kell csináltatni, ami 20-30000 ft.

Klíma esetébe nem mindenki szereti vagy bírja, ha fúj rá a levegő. Végül nem biztos olcsóbb lesz a gázkazánnál, de tud hűteni is.

Kérj minden rendszerre 2-3 árajánlatot, az energetika alapján forintosítható a lelendő fűtésszámla. Aztán csak ki kell számolni minek menni a megtérülési ideje.

Az árajánlatba térjél ki a karbantartási költégekre is, mert lesznek meglepetések.

2024. júl. 21. 20:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, a 2. válaszolónak külön köszönöm a részletes információt.
2024. júl. 21. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Jelenleg a gáz, veszel egy gázkazánt 500 000 forintért aztán fizeted a havi 7000 ft gázszámlát.
2024. júl. 21. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Gázkazán radiátorokkal, ahogy a 2-es említette. A kandallót, cserépkályhát ettől függetlenül megtarthatod, de legalábbis a kéményeket ne bontsd le, hacsak nem az állapota indokolja.
2024. júl. 21. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem új házam van, és én is osztottam-szoroztam, de maradtunk a gáznál. Kondenzációs kazán, padló+radiátoros körök, 20 cm szigetelés, 12.000 Ft a fűtés a 110 nm-re.
2024. júl. 21. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Van hőszivattyúnk (napelemekkel) és gázkazánunk is. Ha nincs szaldó, akkor gázkazánnal éri meg fűteni, illetve a fenti rendszer egyszeri bekerülése költsége, vagy szükség esetén cseréje olyan költség, ami egyszerűen jelenleg nem éri meg. De nálunk a rezsi mint olyan ugye erősen szabályzott. Nem irigylem, aki próbál erre bármit is alapozni.

Részemről a fűtőpanelek, klímák alap fűtésnek nem állják meg a "rendszer" fogalmát. Valaki szereti, szerintem kiegészítésnek jó max.

2024. júl. 22. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
44%
Mindegyik bevált, ha nem vált volnabe akkor nem létezne.
aug. 12. 01:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kondenzációs kazánom van radiátorral. 10-11000 a havi számlám /átalány/. Bármit csináltatsz a cserépkányhát, kandallót hagyjátok meg, mert áramszunet, vagy gázhiány esetén bajban lennétek.
aug. 12. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!