Lomtalanításon kinek adna a rendőr igazat ha összevesznénk valamin?
Igen. És ők ezt véresen komolyan veszik.
Tavaly kitettem pár CD lemezt.. Közben rájöttem hogy lehet hogy a nyaralós DVD is köztük volt.
Lementem és elkezdtem keresni. A roma fickó már kezdett nekem esni, mire ráorditottam, hogy ezeket én raktam ki és keresek valamit ok???
Utána lett egyből keziccsokolom, van e még valami amit ki teccik hozni?? 🤔🤭
Jogilag nem.
De ezeknek az embereknek a jog csak lehetőség.
A rendőr nagyjából meg lesz*rja.
Kisebb gondja is nagyobb mondjuk a nyolckerbe, mint lomisok között játsszon béke bírót.
Az túlzás, hogy a rendőr bevinne bárkit is (vagy hogy egyáltalán foglalkozna az üggyel), de elvileg megtehetné, lopás miatt. Mivel valóban a lom kihelyezésével átadtuk a tulajdonjogot az államnak. Lásd Hulladéktörvény 31.§ 4):
"A hulladékbirtokos által a (2) bekezdés a) pontja szerint átadott hulladék az átvétellel az állam, vagy ha az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot az állam a koncesszornak átengedte, a koncessziós társaság tulajdonába kerül. Az állam tulajdonába kerülő hulladék tekintetében a tulajdonosi jogokat az állam által a 32/A. § (4e) bekezdésében foglalt feladatok ellátására létrehozott koordináló szerv gyakorolja." (Ez a szerv a MOHU.)
És ez nem új dolog, itt egy 2013-as cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!