Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lomtalanításon kinek adna a...

Lomtalanításon kinek adna a rendőr igazat ha összevesznénk valamin?

Figyelt kérdés
Tényleg azé aki "őrzi?"
júl. 19. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Igen. És ők ezt véresen komolyan veszik.

Tavaly kitettem pár CD lemezt.. Közben rájöttem hogy lehet hogy a nyaralós DVD is köztük volt.

Lementem és elkezdtem keresni. A roma fickó már kezdett nekem esni, mire ráorditottam, hogy ezeket én raktam ki és keresek valamit ok???

Utána lett egyből keziccsokolom, van e még valami amit ki teccik hozni?? 🤔🤭

júl. 19. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem.

De ezeknek az embereknek a jog csak lehetőség.

A rendőr nagyjából meg lesz*rja.

Kisebb gondja is nagyobb mondjuk a nyolckerbe, mint lomisok között játsszon béke bírót.

júl. 20. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
A rendőr mindkettőtöket bevinne az őrszobára. A lomtalanításkor kitett lom elveszti személyes tulajdoni jellegét és állami (köz-) tulajdonná válik. Annak eltulajdonítása pedig már a köztulajdon védelme alá esik.
júl. 20. 09:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Az túlzás, hogy a rendőr bevinne bárkit is (vagy hogy egyáltalán foglalkozna az üggyel), de elvileg megtehetné, lopás miatt. Mivel valóban a lom kihelyezésével átadtuk a tulajdonjogot az államnak. Lásd Hulladéktörvény 31.§ 4):

"A hulladékbirtokos által a (2) bekezdés a) pontja szerint átadott hulladék az átvétellel az állam, vagy ha az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot az állam a koncesszornak átengedte, a koncessziós társaság tulajdonába kerül. Az állam tulajdonába kerülő hulladék tekintetében a tulajdonosi jogokat az állam által a 32/A. § (4e) bekezdésében foglalt feladatok ellátására létrehozott koordináló szerv gyakorolja." (Ez a szerv a MOHU.)

És ez nem új dolog, itt egy 2013-as cikk:

[link]

júl. 22. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!